Omul lui Dan Voiculescu și al lui Gabriel Oprea, primit în AUR unde a stârnit revolte. „E o săgeată”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 08.12.2022 - 15:30
Ramona Ioana Bruynseels- Foto: Facebook.com

Un scandal a izbucnit în AUR după ce președintele George Simion a adus-o în partid pe Ramona Ioana Bruynseels, fost candidat la Președinție din partea PPU-SL, partidul lui Dan Voiculescu.

SHARE

Bruynseels a participat la Congresul Național al AUR, unde a vorbit despre politici publice și ”drumul spre suveranism”, motiv pentru care au apărut speculații că ar fi primit o funcție în partid. Acest lucru a stârnit nemulțumirea unor membri vechi de partid.

Cea mai vocală a fost senatoarea Rodica Boancă care a cerut conducerii AUR ”să scoată în afara partidului toți oamenii Sistemului.” „Filialele AUR trebuie coordonate de președinți aleși, nu de săgeți ale PSD, PNL sau USR”, a spus ea. 

Discursul său, deși aplaudat la scenă deschisă, nu a avut urmări la nivelul conducerii partidului. 

„Deocamdată, nu s-a întâmplat nimic. Eu aștept ca doamna Bruynseels să plece. Eu nu plec nicăieri, m-am apucat de acest lucru pentru că vreau o clasă politică nouă, cu oameni noi. Cei care intră în partidul acesta pentru funcții, care se trezesc patrioți peste noapte, trebuie să-și pună pofta-n cui.

Din ce am înțeles, doamna are o funcție onorifică, este consultant. Parcursul dumneaei este cel al unui traseist politic”, a declarat Rodica Boancă pentru Fanatik.

Ea a spus că nici ea și nici colegii săi nu au fost informați despre aducerea Ramonei Bruynseels în partid. „Ne-am trezit cu doamna la congres”, a explicat Rodica Boancă. care este de părere că Bruynseels aduce un deficit important la nivelul imaginii AUR.

„A fost consultantul lui Gabriel Oprea, secretar de stat în cabinetul Dăncilă, și apoi candidat din partea PPUSL.  Iar dacă doamna are, în AUR, o funcție onorifică, o să-mi iau și eu una, de sperietoare de oportuniști.

În AUR, avem oameni buni, muncitori, care aduc un plus de valoare partidului, chiar dacă nu sunt căsătoriți cu bancheri. (aluzie la faptul că Ramona este căsătorită cu Dominic Bruynseels, fost CEO al BCR și First Bank, n.r.)

Citește și:  ALERTĂ Cancelarul Austriei anunță că vrea aderarea României la Schengen dincolo de primăvara 2023

Nu am nimic împotriva aducerii unor oameni buni de la alte partide, dar ei trebuie să înceapă de la statutul de membru, să muncească, să meargă în teritoriu, așa cum am făcut și facem toți”, a mai declarat Rodica Boancă.

Conflict cu Dan Voiculescu

În 2019, Newsweek România a publicat trei înregistrări audio din care reiese existența unui conflict violent între candidata Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal, Ramona Ioana Bruynseels, și Dan Voiculescu, mogulul din spatele PPU- SL. Bruynseels a reclamat șantaje și folosirea discreționară a banilor de către Felix.

Prima dintre înregistrări a fost a unei discuții telefonice cu Paul Mihai Ionescu, un soi de șef de campanie al candidatei PPU și fost consilier al lui Liviu Dragnea când acesta deținea președinția Camerei Deputaților.

Citește și: EXCLUSIV AUDIO Candidata lui Voiculescu îl acuză pe "varan" de șantaj și furt de bani de campanie

A doua discuție este purtată față în față de către Bruynseels cu un apropiat din staff, Ștefan Prisecaru.

A treia înregistrare este tot a unei conversații telefonice, de data aceasta între candidată și Eduard Dumitrașcu, aparent un apropiat al echipei de campanie.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te