USR-PLUS și-a anunțat obiectivele pentru Parlamentul European: modificarea legislației pe justiție

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 05.04.2019 - 14:51
Dacian Cioloș și Dan Barna. Foto Inquam Photos/Geoge Călin

Alianța 2020 USR PLUS și-a prezentat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, programul electoral pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc pe 26 mai.

SHARE

„Vrem să aducem Europa în România. Vrem conectarea ireversibilă a României la valorile europene ale democrației și statului de drept. Vrem ca românii să beneficieze pe deplin de siguranța, bunăstarea și prosperitatea europeană” – a fost principalul mesaj transmis de Alianța 2020 USR PLUS, potrivit stiri.plus

Programul electoral este structurat pe patru teme fundamentale pentru viitorul României: justiție și protejarea drepturilor românilor în UE; bunăstarea societății: sănătate, educație, măsuri antisărăcie; prosperitate europeană acasă, în România; politică externă și de securitate.

Liderii celor două formațiuni politice, Dacian Cioloș și Dan Barna, au enumerat principalele măsuri pe care candidații Alianței 2020 USR PLUS la europarlamentare doresc să le implementeze în Parlamentul European și au făcut apel către români să li se alăture în demersul de a oferi o alternativă politică reală României.

„USR și PLUS sunt primele partide care au anunțat transparent cum ne alegem candidații la aceste alegeri europarlamentare. Am fost și primele partide care ne-am anunțat public candidații. Am ascultat dorința cetățenilor și ne-am unit într-o alianță electorală pentru a fi mai puternici împreună.

Azi suntem primii care anunță nu doar un slogan de campanie, ci o adevărată ofertă electorală prin care România va câștiga bani pentru dezvoltare, influență și respect în Europa și le vom propune, în premieră, coborând din nou în stradă, printre oameni, celor care au stat până acum deoparte să vină alături de noi pentru a face din 26 mai un nou început. (...) Cât de caraghioși putem să părem încât să se roage Europa de noi să ne dea bani, iar puterea de la București să se plângă că Bruxelles-ul intervine în treburile interne, pentru că nu sunt lăsați să ia ostatic statul român, statul de drept și justiția? ”, a declarat Dacian Cioloș.

Liderul PLUS a evidențiat cele trei obiective majore cu care candidații Alianței 2020 USR PLUS vor merge în Parlamentul European: „Am avut, în ultimele săptămâni, discuții cu oamenii în țară care ne-au spus ce așteaptă de la noi. Am integrat apoi viziunea din programele candidaților noștri într-o ofertă electorală comună cu care ne prezentăm în fața cetățenilor.

Dan Barna a prezentat, la rândul său, programul pe justiție al Alianței 2020 USR PLUS, fiind, de altfel, „una dintre așteptările majore pe care societatea românească o are de la Alianța 2020 USR PLUS și de la alternativa de normalitate pe care România, în sfârșit, o are la dispoziție”.

„Ne propunem și europarlamentarii noștri au acest obiectiv – să modificăm legislația europeană tocmai pentru a completa această plasă de siguranță și garanție care vedem că, în aceste zile, s-a activat și faptul că, la nivel european, mesajele devin din ce în ce mai ferme pentru importanța păstrării unui stat de drept în România e un lucru foarte bun”, a declarat liderul USR.

Potrivit lui Dacian Cioloș, candidații Alianței 2020 USR PLUS la alegerile europarlamentare au mulți ani de experiență în instituțiile europene, dar și la guvernare în țară și știu cum să aducă maximul de beneficii pentru români, spre deosebire de candidații celorlalte partide.

Dan Barna a întărit acest lucru, menționând că vârsta medie a candidaților noștri e de 38 de ani. „76 de ani de experiență cumulată în instituții europene. Niciun alt partid nu poate nici în glumă să pretindă, chiar adunând sau numărând doamna Grapini anii doamnei Dăncilă, nu ajungem la această cifră. Candidații noștri au cumulat 302 ani de studii universitare pe bune, cu diplome reale. Sunt 77 de ani de studii la universități din străinătate”, a arătat Dan Barna.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te