Noul CNA, în care USR l-a plasat pe Mircea Toma, atent cu Antena 3: trei somații, nici o amendă

DE Mircea Marian | Actualizat: 26.07.2021 - 21:57

Noul CNA, în care USR l-a plasat pe Mircea Toma, atent cu Antena 3: trei somații, nici o amendă, potrivit datelor de pe site-ul instituției. Rapoartele de monitorizare arată că faptele au fost asemănătoare, în toate cele trei cazuri: invitații postului acuzau fără replică.

SHARE

În mai, în CNA au fost numiți: Mircea Toma - membru titular (din partea Guvernului, dar susținut de USRPLUS), Valentin Jucan - membru titular (din partea Guvernului), Dorina Rusu - membru titular (susţinută de preşedintele Klaus Iohannis pentru un nou mandat) și Ionel Palăr - membru titular (susţinut de PNL).

Pe lângă ei, ceilalţi membri ai CNA sunt: Monica Gubernat (preşedinte), Nicolaie Bălaşa (vicepreşedintele), Ramona Sorescu, Orsolya Borsos, Cristina Pocora, Oana Dincă şi Răsvan Popescu.

Citește și: Tokyo 2020. Doi înotători români, calificați în semifinale la 200 m liber și 100 m spate

De la instalarea noului CNA, Antena 3 a primit trei somații și nici o amendă. Rapoartele de monitorizare arată că faptele au fost asemănătoare, în toate cele trei cazuri: în diferite emisiuni, invitații postului controlat de Dan Voiculescu lansau acuzații grave împotriva unor persoane care nu puteau să se apere, întrucât nu li se solicita punctul de vedere. 

La 27 mai, CNA a dat o somație pentru linșarea unei consiliere a ministrului Justiției, aceasta din urmă neavând ocazia să-și prezinte punctul de vedere. 

„Pentru ca informația să fie corectă și prezentată cu imparțialitate, era imperios necesar ca, pe de o parte, radiodifuzorul să prezinte și punctul de vedere al persoanei în cauză, având în vedere că, așa cum a precizat în sesizarea adresată CNA, ”raportul de muncă cu Ministerul Justiției a încetat cu acordul părților și nu a prilejuit nicio discuție legată de subiectul de presă pe care Antena 3 urmărea să îl construiască”, iar, pe de altă parte, să
solicite un punct de vedere și unui reprezentant/specialist în domeniul resurselor umane din cadrul Ministerului Justiției cu privire la acest aspect”, se arată în nota CNA. Emisiunea sancționată în luna mai era din ianuarie 2021!

La 3 iunie, altă somație, pentru un atac asupra lui Cristian Dide, fără ca acesta să fie întrebat ce părere are despre acuzațiile aduse.

Citește și: Fotbaliști care au devenit interlopi: Faraonu de la Madrid, Claudiu Răducanu, Ochi și Gemaru

La 27 iunie, altă somație, după ce deputatul PSD Dumitru Coarnă a lansat acuzații extrem de grave asupra unui șef din Poliția Română. „Astfel, membrii Consiliului au constatat că, în timpul celor două ediţii informative menţionate, invitatul emisiunii, dl. Dumitru Coarnă, a făcut afirmaţii acuzatoare la adresa adjunctului şefului Poliţiei Capitalei, d-lui G.R.E. (conform raportului de monitorizare) fără ca radiodifuzorul să-i prezinte punctul de vedere cu privire la acuzaţiile aduse, fără să precizeze pe post dacă acesta a refuzat să-şi exprima opinia cu privire la aceste acuzaţii şi fără ca moderatorul să-i solicite ferm interlocutorului său să probeze afirmaţiile acuzatoare pentru ca publicul să-şi poată forma propria opinie şi să evalueze cât de justificate sunt acestea”, arată CNA. Și această emisiune era din ianuarie 2021, fiind sancționată după circa cinci luni. 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te