Nicușor Dan, după întâlnirea cu premierul Ciucă: Problema căldurii, critică din ianuarie

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 28.11.2021 - 13:21
Nicușor Dan, după întâlnirea cu premierul Ciucă: Problema căldurii, critică din ianuarie. Foto Inquam Photos

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a făcut public rezultatul întâlnirii pe care a avut-o sâmbătă cu premierul Nicolae Ciucă despre subvenţia la gigacalorie și preluarea ELCEN de către Primăria Capitalei.

SHARE

Primarul general consideră că întâlnirea cu noul premier Nicolae Ciucă a fost una foarte bună.

„I-am spus domnului prim-ministru că urgența Bucureștiului e legată de costul termoficării, în condițiile în care prețurile în sectorul energetic au crescut puternic în acest an și că e de dorit un efort comun al primăriei, guvernului și cetățenilor pentru a acoperi aceste creșteri”, a menționat Nicușor Dan.

Citește și: Bărbat amendat cu 6.000 de lei pentru nerespectarea carantinei. L-a reclamat o lucrătoare sexuală

Edilul a menționat că a reafirmat intenția Primăriei Generale de a prelua producătorul de energie ELCEN, pentru a avea la un loc producția și distribuția energiei termice.

„Am discutat în același timp despre bugetul municipalității și soluțiile pentru marile investiții necesare Bucureștiului, precum și despre problema urbanismului, unde e nevoie de control și implicare serioasă din partea Inspectoratului de Stat în Construcții pentru o dezvoltare urbană echilibrată.

Premierul Nicolae Ciucă a fost foarte deschis față de subiectele pe care le-am ridicat și îi mulțumesc pentru promptitudinea cu care a acceptat să ne întâlnim”, a declarat primarul general al Bucureștiului. 

Nicușor Dan a menționat că, în chestiunea subvenției pentru termoficare, care urma să fie acoperită și cu bani de la Guvern, va exista un răspuns în urma unei analize care se face atât pentru București, cât și pentru celelalte municipii care au cerut sprijin guvernamental.

Citește și: Lista restricțiilor în vigoare în București până în 8 decembrie: masca de protecție este obligatorie

„E o chestiune foarte importantă pentru Capitală – chiar critică, începând cu luna ianuarie. Și, spun din nou, nu e problema singulară a Bucureștiului, ci e o problemă pe care o au și celelalte mari municipii din România.

Avem nevoie în continuare de sprijin guvernamental pentru a menține echilibrul financiar al primăriei, pentru a reuși să plătim lucrările curente, tranșele la vechile datorii reeșalonate și pentru a face față creșterilor de prețuri. Cred că încheierea crizei și revenirea la stabilitate politică deschid calea către soluțiile așteptate”, a afirmat primarul Nicușor Dan.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.