Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu polemizează pe tema sistemului de impozitare

DE Romulus Preda | Actualizat: 20.05.2022 - 15:32
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, dialog de la distanță / FOTO: captură youtube.com

Introducerea impozitului progresiv sau menținerea cotei unice. Social democrații insistă pentru prima variantă, însă liberalii nici nu vor să audă și punctează că menținerea cotei unice este singura opțiune.

SHARE

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Galaţi, la evenimentul Ziua Întreprinzătorilor, că nu poate să vină în faţa oamenilor cu un slogan - trebuie să ţinem cota unică - fără să explice de ce trebuie să ţinem cota unică.

„Eu m-am săturat să fie chemat PSD la guvernare şi să devină mereu pompierul de serviciu după anumite aventuri a unor guverne nepregătite şi nerealiste”, a mai spus el. „Nu trebuie să fim reticenţi şi nu trebuie să strigăm prin ştiri că doreşte cineva să mărească taxe sau impozite. Nu doreşte nimeni, mai ales în perioadă de criză”, a dat asigurări liderul PSD.

Aflat la Cluj Napoca, premierul Nicolae Ciucă i-a dat replica lui Marcel Ciolacu.

„PNL continuă să susţină cota unică, noi nu susţinem introducerea de taxe şi impozite noi”, îi transmite liderul PNL șefului PSD.

Președintele PNL, care este și șeful Executivului, precizează că „nu se discută despre impozitul progresiv, nu există în momentul de faţă altă formulă de impozitare, ci există analize şi studii care se derulează în grupul de lucru de la Ministerul Finanţelor”.

Citește și: FOTO New York International Auto Show are 122 de ani. A adunat cele mai tari mașini

„Odată ce vor finaliza aceste măsuri de optimizare fiscală, vom trece la etapele de consultare cu mediul academic, mediul de bussines, asociativ şi în final să avem o decizie care să vină să sprijine tot ceea ce înseamnă atât colectarea banilor la bugetul de stat, cât şi sprijinul pe care trebuie să îl acordăm mediului de afaceri”, a mai spus premierul.

Citește și: FOTO Viața cu mașină plug-in, când nu ai curte/garaj: BMW încărcat cu prelungitorul tras pe stâlp

Şeful Executivului a precizat că această creştere eocnomică se datorează în mare măsură dialogului pe care l-au avut cu mediul de afaceri, dialogului cu instituţile de specialitate şi de asemenea, dialogului cu investitorii români şi străini şi încrederii pe care au reşuşit să o dea până acum, că au proiecte concrete, predictibilitate şi stabilitate în acest domeniu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.