Nicolae Ciucă despre suferinţa victimelor Colectiv: Nu pot fi stinse de sentinţe şi plăţi de daune

DE Florin Budescu | Actualizat: 30.10.2023 - 12:19
Nicolae Ciucă despre suferinţa victimelor Colectiv - Foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Liderul PNL Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului, spune despre suferinţa victimelor din Clubul Colectiv că acestea nu pot să fie stinse nici de sentinţe cu executarea, nici de plata unor daune materiale, stabilite de instanţe.

SHARE

Ciucă afirmă, la 8 ani de la tragedia de la Colectiv, că procesul s-a încheiat, iar Justiţia a stabilit vinovaţii şi pedepsele lor.

Dar, spune, liderul PNL, nici sentinţele cu executare şi nici daunele materiale nu pot stinge suferinţa victimelor din Clubul Colectiv.

Nicolae Ciucă despre suferinţa victimelor Colectiv

”Este datoria întregii clase politice să facă tot ce e posibil pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple”, spune Ciucă.

El arată că salută iniţiativa CNAS, care propune o serie de "măsuri concrete pentru pacienţii cu arsuri, precum dispozitive medicale esenţiale gratuite pentru recuperare, simplificarea accesului acestor pacienţi cu arsuri la servicii de psihoterapie şi kinetoterapie şi a procedurii pentru consult în ambulatoriu”.

”Au trecut opt ani de la cumplita tragedie din clubul Colectiv, unde şi-au pierdut viaţa 64 de oameni, iar alţi 185 au fost răniţi.

Citeşte şi: Opt ani de la tragedia Colectiv. România nu are nici acum un centru pentru marii arşi

Mulţi dintre cei ce au scăpat cu viaţă suferă şi astăzi din cauza rănilor provocate de incendiu, iar toţi cei care au pierdut pe cineva drag în acea noapte au rămas, pentru totdeauna, marcaţi şi plini de durere”, scrie preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă arată că ”procesul s-a încheiat, iar justiţia a stabilit vinovaţii şi pedepsele lor, însă nici sentinţele cu executare şi nici daunele materiale nu pot stinge suferinţa victimelor Colectiv”.

”Este datoria întregii clase politice să facă tot ce e posibil pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Sunt foarte multe de făcut pentru acest lucru.

Citeşte şi: FOTO Achitat în „Dosarul Colectiv” și reînscăunat primar, Piedone se relaxează la fițe în Mamaia

Şi este de reflectat asupra cadrului mai amplu. Salut, însă, iniţiativa CNAS care propune, în aceste zile, o serie de măsuri concrete pentru pacienţii cu arsuri: dispozitive medicale esenţiale gratuite pentru recuperare, simplificarea accesului acestor pacienţi cu arsuri la servicii de psihoterapie şi kinetoterapie şi a procedurii pentru consult în ambulatoriu”, spune liderul PNL.

”Rămânem, în continuare, alături de familiile îndoliate şi de răniţii a căror viaţă a fost dramatic schimbată de atunci. Transmit gânduri bune, multă sănătate şi putere tuturor celor afectaţi”, mai afirmă Ciucă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te