Marian Neacşu a fost condamnat, în februarie 2016, la şase luni de închisoare cu suspendare, acuzaţia fiind de conflict de interese, fiindcă şi-ar fi angajat fiica la biroul de parlamentar.
Marian Neacșu este licențiat în economie la Craiova. Timp de trei ani a fosta angajat la IAS Slobozia:
1989 - 1990: IAS SLOBOZIA Şef serviciu plan salarizare
1988 - 1989: IAS SLOBOZIA Şef serviciu ADT
1987 - 1988: IAS SLOBOZIA Economist.
Neacșu (PSD), secretarul guvernului: Ucenic la IAS-ul comunist, specialist în Securitate la privat
Un alt coleg de partid a lucrat pentru Instituțiile Agricole de stat comuniste. La 30 de ani, Stănescu ajunge Director la Întreprinderea Agricolă de Stat Studina (IAS Studina).
Întreprinderea Agricolă de Stat (IAS) a fost unul din instrumentele colectivizării. Pământul furat de comuniști de la țărani, în urma naționalizării, a ajuns să fie administrat și în IAS-uri.
Citește și: Noul număr doi în PSD: Paul Stănescu administra pământul furat de comuniști de la țărani
„Procesul de colectivizare s-a desfăşurat în două valuri principale, 1949- 1953 şi 1953-1962, împărţite la rândul lor în numeroase etape sau stadii... Manevrele menite să tempereze colectivizarea reprezentau o încercare zadarnică în faţa presiunii sovietice.
Treptat, colectivizarea a început să dea rezultate notabile: Constanţa avea să fie declarată prima regiune colectivizată din România pe data 7 noiembrie 1957. Procesul s-a încheiat oficial în România în martie 1962 – cu trei ani înainte de termenul oficial stabilit de partid –, după 13 ani de acţiuni sistematice împotriva ţărănimii. Pe 27-28 aprilie 1962 avea loc la Bucureşti o sesiune extraordinară a Marii Adunări Naţionale, unde Gheorghiu Dej proclama încheierea transformării socialiste a agriculturii.
Citește și: Grindeanu își asumă deschiderea a 4 kilometri de autostradă. Proiectul, întârziat cinci ani de PSD
Formele socialiste de proprietate deţineau 96% din suprafaţa arabilă a ţării şi 93,4% din suprafaţa agricolă. Aşadar, imensa majoritate a terenurilor agricole va intra în posesia G.A.C. (gospodării agricole colective – create după modelul colhozurilor) şi GAS (gospodării agricole de stat – create după modelul sovhozurilor) – ulterior denumite CAP (cooperative agricole de producţie) şi IAS (întreprinderi agricole de stat) – iar restul va rămâne în proprietatea individuală, îndeosebi în zonele de munte, nerentabile şi unde colectivizarea era, ca atare, imposibilă şi inutilă”, potrivit Documentelor Arhivelor Naționale consultate de Newsweek România.
După Revoluție a condus mai multe companii în domeniul panificației: Ceres, Morărit și panificație. Deși nu are nicio pregătire în domeniu a fost Director Generral al firmei Europro Invest care dă consultanță pentru obținerea de finanțare externă.
Citește și: Grindeanu își asumă deschiderea a 4 kilometri de autostradă. Proiectul, întârziat cinci ani de PSD
Face două cursuri în domeniul furajelor.
2002: Brill Corporation „Formularea reţetelor de furajare asistată de calculator”
2001 - 2005: Alltech Biotechnology „Nutritional Biotechnology in the feeds and food industries”.
Ultima are sediu la Bucureștri și se ocupă de: „Suntem inspirați de marea provocare cu care se confruntă planeta - să producem suficiente alimente sigure și hrănitoare pentru toți, îngrijind în același timp animalele noastre și susținând pământul, aerul și apa pentru generațiile viitoare. Resursele noastre naturale pot fi finite, dar ingeniozitatea umană este infinită”.
Din 2008 în 2012 este deputat. În paralel, urmează la Universitatea Creștină "Dimitrie Cantemir", Master în domeniul "Studii de Securitate și Apărare"