Muraru: Antisemitismul, încurajat de AUR de la tribuna Parlamentului

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.03.2021 - 16:34
Reprezentatul Guvernului pentru Combaterea Antisemitismului, Alexandru Muraru. Sursă: Facebook

Reprezentatul Guvernului pentru Combaterea Antisemitismului a atras atenția că atacul antisemit asupra Maiei Morgenstern vine în contextul în care aleșii AUR elogiază în Parlament criminali de război, încurajând astfel acțiuni antisemite.

SHARE

Poliția trebuie să ancheteze de urgență cazul atacului antisemit la adresa directoarei Teatrului Evreiesc de Stat, Maia Morgenstern, și să ia în considerare că parlamentari ai AUR elogiază criminali de război de la tribuna Parlamentului încurajând astfel acțiunile antisemite, a declarat deputatul PNL, Alexandru Muraru.

„În calitate de Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, condamn cu fermitate atacul antisemit la adresa doamnei Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat, și solicit Poliției Române să trateze cu celeritate și maximă seriozitate acest caz grav”, a transmis Alexandru Muraru. 

Șeful AUR, George Simion, a condamnat ameninţările cu moartea la adresa Maiei Morgenstern. Cu toate acestea, Muraru subliniază că „elogiile aduse criminalilor de război se ascund în spatele imunității declarației politice. Din păcate, astfel de manifestări sunt luate drept exemplu și, așa cum s-a văzut, încurajează acțiunile antisemite”. 

Citește și: Maia Morgenstern, amenințată cu moartea printr-un e-mail pe adresa Teatrului Evreiesc de Stat

„Privesc cu multă reținere afirmațiile de delimitare ale deputatului George Simion, liderul partidului AUR, grupare politică neo-fascistă, cunoscută pentru ieșirile publice xenofobe, antisemite, conspiraționiste în manifestări politice publice, stradale, pe rețelele de socializare și, mai grav, de la tribuna Parlamentului!”, a mai afirmat reprezentantul Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei. 

„Escaladarea atmosferei din ultimele luni a fost inclusiv remarcată în aceste zile prin semnalul de alarmă tras de una dintre cele mai mari organizații evreiești din lume – „B’nai B’rith International”, care numără peste 100.000 de membri și susținători din peste 40 de țări.

Organizația a cerut liderilor Parlamentului să oprească și să condamne propaganda „grotescă”, neo-fascistă, pe care un senator al AUR o face de câteva săptămâni de la tribuna Senatului României, de elogiere și îndemn la reabilitarea criminalilor de război, implicați in operațiunile genocidale sau de susținere a regimului criminal condus de Ion Antonescu, care a exterminat aproape jumătate din evreii din România in anii 40”, a declarat Alexandru Muraru.

Citește și: Lavric (AUR) insistă: îl omagiază în Senat și pe Mircea Vulcănescu, condamnat pentru hitlerism

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.