BREAKING Miniștrii USR PLUS demisionează în bloc din Guvernul Cîțu

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 06.09.2021 - 19:23
Miniștrii USR PLUS demisionează în bloc din Guvernul Cîțu. / Foto: USR PLUS, Facebook

Miniștrii USR PLUS și-au anunțat demisia în bloc din Guvernul Cîțu, după eșuarea depunerii moțiunii de cenzură. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Dan Barna, în cadrul unei conferințe la care au luat parte miniștrii și parlamentarii USR PLUS.

SHARE

Demisia în bloc a miniștrilor USR PLUS este un demers menit să determine Guvernul Cîțu să vină în Parlament pentru a obține un nou vot de încredere, ca urmare a schimbării componenței politice a Guvernului.

„Am promis că vom fi un partid altfel și suntem un partid altfel. Miniștrii noștri au arătat că pot fi și altfel. (...) Văzând ce s-a întâmplat azi în Parlament am decis că nu mai putem merge mai departe cu un premier care cu un premier care guvernează fără un minim respect pentru protocolul de colaborare al Coaliției, un minim respect pentru adevăr, un minim respect pentru ceea ce înseamnă interesele reale ale românilor. (...) Nu se mai poate așa.

Florin Cîțu a dinamitat conștient această coaliție. El nu mai poate fi premier. (...) Demisia nostră e planul B, prin care se deschide varianta ca guvernul Cîțu vine în fața Parlamentului pentru o nouă învestitură”, a declarat liderul USR PLUS Dan Barna.

Barna a menţionat că reprezentanţii USR PLUS au fost deranjaţi de faptul că în cadrul Birourilor Permanente Reunite a fost pusă la îndoială validitatea semnăturilor de pe moţiunea de cenzură.

„Dacă PNL decide să funcționeze în varianta USL, Marcel Ciolacu e în echipa câștigătoare”, a punctat Barna, adăugând că, până în momentul de față, președintele Klaus Iohannis nu și-a exercitat funcția de mediator în această criză. 

Marți, 7 septembrie, Barna se întâlnește cu Iohannis

Copreședintele USR PLUS a precizat și că în cursul zilei de marți, 7 decembrie, va avea o întâlnire cu președintele României.

„Președintele Klaus Iohannis nu și-a exercitat până astăzi rolul de mediator. Are ocazia să o facă”, a declarat Dan Barna, adăugând că, dacă va fi propus un nou premier în locul lui Florin Cîțu, criza politică se poate rezolva în câteva zile, iar Coaliția USR PLUS-PNL-UDMR poate merge mai departe.

Demisia miniștrilor USR PLUS a fost vehiculată de la începutul crizei politice, care a debutat la mijlocul săptămânii trecute, după ce premierul Florin Cîțu l-a remaniat pe ministrul Justiției, Stelian Ion.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.