Luminițele de Crăciun îi separă pe primari. Piedone Popescu: Nu le furăm copiilor Crăciunul

DE Mircea Marian | Actualizat: 18.11.2020 - 22:55

Primăriile din București și din țară se confruntă pe tema luminițelor de Crăciun. La Sectorul 6, primarul Ciprian Ciucu a anunțat că nu le aprinde. Piedone Popescu, primarul Sectorului 5, se laudă că o va face.

SHARE

“Nu știu cum să vă dau vestea acesta, așa că v-o dau ca și cum ai dezlipi un leucoplast, dintr-o dată. Nu vom avea anul acesta luminițe de Crăciun în Sectorul 6. Am întors-o pe toate fețele și cred că este decizia cea bună“, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook, la 6 noiembrie. 

El a explicat că aceste luminițe costau, anual, între un milion de le și 1,6 milioane.

“Avem așa,

- o factură din ianuarie 2020 de 1.698.927 de lei;

- o factură din ianuarie 2019 de 1.230.769 lei;
 
- o factură din ianuarie 2018 de 1.369.524 lei;
 
- o factură din ianuarie 2017 de 1.056.303 lei;
 
Oferta pe care am primit-o pentru acest an, în virtutea contractului de anul acesta, este mai mare, de 1.765.345 de lei, inclusiv TVA (aproximativ 360.000 Euro)“. 
 
În schimb, primarul Sectorului 5, Piedone Popescu, s-a lăudat, pe Facebook, că nu va fura Crăciunul: “Nu-i putem priva de magia sărbătorilor pe locuitorii din Sectorul 5. Nu putem să le furăm copiilor Crăciunul. Vă pot spune că vom folosi luminițele și ornamentele pe care le avem deja pe stoc, iar montarea acestora se va realiza în regie proprie. Nu vom face nicio achiziție nouă anul acesta, ne vom descurca cu ce avem.

Este importantă atmosfera de sărbătoare, având în vedere că oamenii oricum trec printr-o perioadă grea din cauza pandemiei de COVID-19. Vom folosi ornamentele și luminițele atât în centru, dar și pe străduțele din cartiere. Vrem ca atmosfera de Crăciun să se simtă în tot Sectorul 5“.

Nu este clar încă ce fac celelalte sectoare. Sectorul 3 are propriile luminițe, cumpărate în anii trecuți. Clotilde Armand n-a răspuns la întrebările Newsweek până la ora publicării acestui articol. 

Și primarul USR al Timișoarei, Dominic Fritz, a arătat că orașul va avea iluminat festiv.

„Vom avea cu siguranță iluminat festiv pentru că, deși trecem printr-o perioadă mai grea, e important să avem o atmosferă de sărbători și copiii să simtă că este perioada Crăciunului. Vom avea niște ornamente, niște luminițe, atât în centru, dar și în câteva cartiere pentru că nu vrem să încurajăm oamenii să vină în centru, ci să simtă această atmosferă și în cartiere”, a arătat Fritz. 

In București, Gabriela Firea a lăsat un contract, beculețele au început să fie montate, dar nu e clar ce va face Nicușor Dan. “Primul tău gând, reflexul sănătos pe care-l ai este să investeşti economiile pe care le ai în medici şi în medicamente, nu în haine de lux (…) atâta timp cât suntem în situaţia asta financiară dificilă, o să le avem în mod rezonabil, discret, cât să existe, asta cu titlu general”, a explicat noul primar al Capitalei. 

La Craiova, Olguța Vasilescu a anunțat că va organiza chiar și un târg de Crăciun: “Spre deosebire de anii trecuți, căsuțele pentru comercianți sunt vopsite în culorile Crăciunului și vor fi ornate cu ramuri de brad și instalații de lumini, iar în zona Centrului Istoric vor fi puse în valoare mai ales clădirile“. 

La Cluj, primarul Emil Boc a anulat târgul: „Vom avea un brad, avem un iluminat modest pentru a ne bucura totuși un pic de viață în atmosfera asta destul de sobra, dar cu decență și fără exces”. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te