Liviu Pop îl contrazice pe Liviu Dragnea: Iohannis nu e sluga europenilor, ci le dictează scrisori

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 14.05.2019 - 12:23
Liviu Pop. Foto: Inquam Photos/George Călin

Fostul ministru al Educației, Liviu Pop, susține că scrisoarea trimisă de prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, în care acesta avertizează România cu activarea Articolului 7, ar fi fost „dictată de Iohannis”.

SHARE

Liviu Pop susține că acuzațiile sunt fără temei și că nu există nici un risc asupra statului de drept. „Dacă oficialii europeni mor de grija românilor și de acest Cod Penal, să ia măsurile din Codul Penal din România și să le aplice în unele state membre”, a susținut senatorul PSD Liviu Pop.

Acesta consideră că „toate acuzațiile ori insinuările făcute de Timmermans în acea scrisoare sunt fără temei. Nu există nici un risc asupra statului de drept. Dimpotrivă, odată cu noile legi ale justiției, făcute pe baza propunerilor experților, implicit a celor din CSM, nu facem altceva decât să consolidăm independența judecătorilor”, potrivit rfi.ro

Întrebat ce ar trebui să facă autoritățile române, după primirea scrisorii lui Frans Timmermans, senatorul PSD a răspuns: „Nu ar trebui să facă absolut nimic autoritățile române. Domnul Timmermans ar trebui să-și nuanțeze discursul, să ne spună dacă mecanismul din România îl aplică și în țara domniei sale, să ne spună dacă știa atunci, în 2016, când era vicepreședinte, că domnul Cioloș a emis o Ordonanță de modificare a Codurilor Penale peste noapte și în același timp, să lase demagogia și dubla măsură pe care încearcă să o aplice României”.

Citește și Dragnea, delir despre Iohannis, SRI și protestatarii anti-PSD: Se comportă ca în Germania nazistă

Liviu Pop a susținut că „este o cârdășie cu domnul Iohannis, i-a dictat domnul Iohannis ce să scrie. Evident, că această cârdășie nu face altceva decât să aducă încă o dată în prim plan această dublă măsură, în care nu se dorește ca adevărul sau principiile să conteze, ci doar interesul pur electoral, disperarea domnului Iohannis pentru un al doilea mandat îl duce în zona aceasta a penibilului, până la urmă, pe domnul Timmermans”.

Declarația lui Liviu Pop vine la câteva zile după ce Liviu Dragnea a susținut că, din contră, președintele României este „sluga liderilor europeni”. 

Citește și Dragnea: Liderii europeni sunt supărați că avem comune mai frumoase. Se simte amenințat „cu bâte”

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -