Dăncilă: Sper să nu se ajungă la o rezoluție în Parlamentul European

DE Mircea Marian | Actualizat: 03.10.2018 - 21:51
Viorica Dăncilă vorbind în plenul Parlamentului European Foto: Guvernul Romaniei

După ce guvernarea PSD a fost criticată dur în plenul Parlamentului European, premierul Viorica Dăncilă a acordat un interviu Antenei 3, cerând ca această instituție să nu adopte o rezoluție de condamnare a României.

SHARE

Acum câteva zile, patronul postului Antena 3, Dan Voiculescu a cerut Guvernului și serviciilor secrete să acorde o atenție specială unor publicații precum Newsweek, PressOne sau G4Media, acuzate că ar diviza națiunea română. În plus, fostul turnător al Securității a sugerat PSD și ALDE să susțină un trust de presă care să contracareze acțiunile acestor publicații. Ulterior, Liviu Dragnea a spus că este de acord cu Voiculescu. 

Emisiunea a început, dar fără premier. Mihai Gâdea declară că a fost șocant discursul lui Dăncilă: „A avut un discurs foarte puternic. Primul-ministru ține un discurs fabulos. Cei care au săpat groapa primului-ministru au căzut singuri în ea”. Gâdea declară că Monica Macovei este sluga lui Soros, iar discursul lui Dăncilă a fost extraordinar. 

De zece minute, Gâdea vorbește singur în studio, anunțând că Dăncilă urmează să apară mai târziu, vorbind de la Strasbourg. 

La 21.23, interviul începe.

- Am un sentiment de tristețe pentru că s-a ajuns să fie o dezbatere despre România. M-au deranjat că s-au spus lucruri care nu se pliază pe realitatea din România. Cel mai mult m-a deranjat că oameni care au discreditat România nu au învățat nimic. Eu sper să nu se ajungă la o rezoluție. În MCV vedem doar o parte a lucrurilor. MCV-ul trebuie să cuprindă date din surse oficiale. 

Nu vom accepta niciodată un To Do List. Unde încalcă legile justiției normele europene? Unde? 

Trebuie să vorbim noi despre lucrurile pe care vrem să le facem. Eu am vorbit aici ca să apăr România. Este o dispută nedreaptă. 

Intervenția din 10 august: Sunt lucruri care s-au petrecut și în Belgia, și Germania, și aici, la Strasbourg. Noi suntem și vom rămâne pro-europene. 

S-a creat percepția că România ar fi o monedă de schimb pornind de la problemele politice. 

Mulți încearcă să trateze această rezoluție ca pe o sancțiune și este legată de articolul 7. Să nu facem acest paralelism între această rezoluție și articolul 7. Ce mi-a displăcut a fost comportamentul unor colegi români. Din păcate s-a mai adăugat și alții. 

Nu mă tem de raportul MCV, decât că s-ar putea să conțină lucruri care nu se pliază pe realitate. Noi am ținut cont de MCV, dar, în același timp îmi doresc să aibă informații corecte. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.