Ionuţ Stroe, despre candidatura comună cu PSD: Noi, liberalii, dorim să avem candidat la Preşedinţie

DE Florin Budescu | Actualizat: 03.10.2023 - 09:32
Ionuţ Stroe, despre candidatura comună cu PSD - Foto: Facebook/Ionuţ Stroe

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, spune despre o candidatură comună cu PSD, la alegerile prezidenţiale, că liberalii îşi doresc să aibă candidat la Preşedinţie, iar oferta politică trebuie să cuprindă două nume, obligatoriu.

SHARE

Este vorba şi desspre candidatul la Prezidenţiale, şi despre premier. ”Mergem şi suntem optimişti că, într-o eventuală eventuală ecuaţie politică de genul celei descrise, candidatul va fi al PNL”, a mai spus Stroe.

Stroe a fost întrebat dacă PNL negociază cu PSD o candidatură comună la alegerile prezidenţiale, în sensul ca liberalii să renunţe la candidat, în favoarea liderului PSD.

Ionuţ Stroe, despre candidatura comună cu PSD

Liberalul a explicat că ”o negociere între două partide nu exclude nici un fel de posibilitate”.

”Întrebarea poate funcţiona şi în sens unic. Evident că noi, liberalii, ne-am dorit şi ne dorim să avem candidat la Preşedinţie, nu a fost nici un ciclu electoral în care PNL să nu aibă candidat.

Mergem şi suntem optimişti că, într-o eventuală eventuală ecuaţie politică de genul celei descrise, candidatul va fi al PNL”, a spus Stroe.

Citeşte şi: Lucian Bode vorbește despre candidatura lui Nicolae Ciucă la Cotroceni. "Este o opțiune"

Purtătorul de cuvânt al PNL a arătat că alegerile de anul viitor trebuie privite ca unele care dau o situaţie extrem de interesantă.

După 20 de ani, este pentru prima oară când alegerile parlamentare merg odată cu cele prezidenţiale, revenind practic la tipul de alegeri dinainte.

Asta ce înseamnă? Miza este pe de o parte o nouă majoritate politică. asta înseamnă un guvern nou şi un premier.

Citeşte şi: Ce a spus Ciolacu de candidatura Gabrielei Firea la Primăria București. Lansarea, amânată 8 luni

Deci, oferta politică trebuie să cuprindă în mod obigatoriu două nume, nu numai candidatul la Preşedinţie, ci şi premierul”, a explicat Ionuţ Stroe.

El a menţionat că PNL şi-ar dori mai mult candidatul la Preşedinţie, arătând că ”este omul cu cea mai mare recunoaştere şi apreciere publică”.

”Este omul care contează cel mai mult, în schimb, este o recunoaştere şi o legitimitate pe care ţi-o dă acest vot”, a mai afirmat Stroe.

Şi după alegeri

Înrebat ce şanse dă unor candidaturi comune PNL-PSD la toate rundele de alegeri, purtătorul de cuvânt al PNL a spus că nu vrea să facă aprecieri de genul acesta pentru că până în momentul de faţă nu există ”o platformă care să aducă cele două partide la a stabili clar ce vor face la anul”.

”Din punctul meu de vedere, atâta vreme cât avem rezultate în actuala guvernare, am asumat public această sociere politică, evident că o putem continua şi ulterior”, a mai spus Stroe, el precizând că ”în mare măsură sunt mulţumiţi”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te