Iohannis i-a acceptat pe Răzvan Cuc și Daniel Suciu la ministerele Transporturilor și Dezvoltării

DE Alexandru Pop | Actualizat: 21.02.2019 - 20:31
Răzvan Cuc și Daniel Suciu, alături de Viorica Dăncilă. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Klaus Iohannis a semnat joi seara decretele de numire în funcție a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării, nominalizați de PSD marți.

SHARE

Comitetului Executiv al PSD a votat ca Răzvan Cuc, demis în octombrie 2017 pentru incompetență, să revină în fruntea Ministerului Transporturilor.

Un fost ziarist din Bistrița, deputatul Daniel Suciu, a fost propus la Dezvoltare Regională.

Propunerea ca Răzvan Cuc să preia Transporturile nu a fost lipsită de incidente: Marian Oprișan i-ar fi spus lui Dragnea că nu este „stăpânul partidului”. Organizația de Giurgiu, controlată de Nicolae Bădălău n-a vut să-l susțină pe Cuc, așa că acesta s-a transferat la PSD-Neamț, filială condusă de Ionel Arsene. De altfel doar organizația aceasta a votat împotriva propunerii ca Răzvan Cuc să preia Transporturile. 

Dragnea nu a venit la conferința de presă de după Comitetul Executiv al PSD, lăsând-o doar pe Dăncilă să-i prezinte pe noii demnitari. 

Un raport de evaluare al guvernării Grindeanu, făcut chiar de PSD în iunie 2017, arăta că ministerul Transporturilor - condus de Cuc la acel moment - nu îndeplinise complet nici un obiectiv din cele asumate prin programul de guvernare. Cu toate acestea, Cuc a fost menținut la conducerea ministerului până în octombrie 2017, când a fost înlocuit cu Felix Stroe. În 2017, potrivit datelor oficiale, s-au finalizat 17 km de autostradă. Cuc era însă celebru prin faptul că anunțase că va finaliza zero kilometri de autostradă. „Nu promit nici un kilometru de autostradă”, spunea el în ianuarie 2017. Ulterior, el a revenit asupra declarației și a anunțat că va finaliza 90 de kilometri în 2017, obiectiv complet ratat. 

Citește și Cuc revine la Transporturi, după ce tot PSD l-a concediat pentru incompetență, în 2017

Fost jurnalist, Daniel Suciu este la al doilea mandat de parlamentar. În primul, nu s-a omorât cu munca, luând cuvântul timp de 10 minute în Camera Deputaților. Adică, 2 minute pe an.

Daniel Suciu a luat de șapte ori cuvântul în plen, a avut două declarații politice, iar restul (vreo 50) au fost declarații transmise în scris (pe care nu le citește nimeni, fiind făcute doar pentru că se publică în Monitorul Oficial).

Unele au titluri trăsnite. Spre exemplu, în 5 mai 2015, a publicat declarația politică cu titlul „Fetița care l-a luat pe nu în brațe. Unde „fetița” este PNL.

Citește și Performanțele ministrului Dezvoltării: a scris „Fetița care l-a luat pe nu în brațe”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.