Iliescu a întinat, la bătrânețe, nobilele idealuri ale comunismului. La ce sport burghez se uită

DE Alex Darvari | Actualizat: 16.08.2022 - 21:49
Ion ILiesc - FOTO: INQUAM PHOTO, Octav Ganea

Ion Iliescu a ajuns la 92 de ani și de mai bine de cinci ani nu a mai ieșit în spațiul public. Se întâmpla în vara anului 2017, atunci când fostul președinte era filmat ieșind din sediul Parchetului General, la finalul unei audieri în dosarul Mineriadei.

SHARE

Citește și: Primar, ucis de un consilier în timpul unei ședințe. Nu se înțelegeau cum să fie condusă comuna 

Ultima oară când Ion Iliescu a intrat în Kiseleff 10, la sediul partidului pe care l-a înființat, a fost în decembrie 2014, la o ședință a conducerii PSD care analiza pierderea alegerilor prezidențiale de către Victor Ponta.  Cu doar câteva excepții, de obicei prilejuite de aniversări sau alte sărbători, colegii de partid par să fi uitat de Ion Iliescu.

„Din păcate, expertiza domnului președinte este foarte puțin folosită, atât în chestiuni care țin de politica de partid, cât mai ales în problematica instituțională din România, deși exista toată disponibilitatea din partea sa”, ne-a declarat senatorul Ionuț Vulpescu, considerat unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai fostului președinte.

Citește și: VIDEO Calea ferată din Crimeea, avariată în urma exploziilor. Trenurile sunt blocate complet

„Mai iese la scurte plimbări, dar aproape de casă. La munte nu a mai fost de câțiva ani, nici măcar la Festivalul Enescu nu a mai fost, deși e un fidel meloman”, ne-a povestit Vulpescu.

Din spusele consilierului său, Ion Iliescu „nu se mai uită de câțiva ani la talk-show-uri politice”, singurele emisiuni televizate pe care le urmărește cu fidelitate fiind transmisiunile meciurilor de snooker și tenis. Fostul președinte a primit recent o invitație de a participa la un turneu de snooker care va avea loc în curând la București, ne-a mai informat Ionuț Vulpescu, care a precizat că “probabil nu o va onora”.

Iliescu este un fan al jucătorului Ronnie O'Sullivan, pe care l-a întâlnit la București în 2015, la turneul organizat de Adrian Thiess, atunci când “au stat mult de vorbă”.

La fel, fostul președinte este bun cunoscător al turneelor de tenis, atât masculin, cât și feminin. “Nu ratează nici un turneu de tenis, în special cele de Grand Slam”, spune Ionuț Vulpescu, arată digi24. 

Iliescu declama la postul național de televiziune că „Ceaușescu a întinat nobilele idealuri ale socialismului“. Cel care i-a numit pe manifestanții din Piața Universității „golani“, iar unui ziarist insistent i s-a adresat cu apelativul „Măi, animalule!“

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.