Simion și Piperea dau atacul la voturile pensionarilor. Cum se folosesc de recalcularea pensiei?

DE Petre Bădică | Actualizat: 19.08.2024 - 16:59
George Simion și Piperea se folosesc de recalcularea pensiilor ca să câștige voturi de la pensionari - Foto: FB / Freepik

Președintele AUR, George Simion și Gheorghe Piperea „s-au năpustit” asupra pensionarilor să le câștiga voturi. Ei se oferă să îi ajute pe pensionari să dea în judecată statul dacă nu le convin pensiile recalculate. Deși doar 10% din deciziile de recalculare au fost trimise.

SHARE

George Simion și AUR nu au niciun scrupul în campania electorală. Ei au promis case pentru români la prețuri nesustenabile, adică 35.000 euro. Newsweek a calculat că, pentru această fantasmagorie, e nevoie ca statul să subvenționeze apartamentele cu o sumă astronomică.

Prețul mediu al unui apartament de 2 camere în București este de 92.000 de euro.

George Simion și Piperea se folosesc de recalcularea pensiilor ca să câștige voturi de la pensionari

Dacă Simion le-ar vinde cu 35.000 euro, doar în București, statul ar trebui să subvenționeze un apartament cu 57.000 de euro. La 1.000.000 de apartamente, efortul bugetar ar fi de 57.000.000.000 euro.

Citește și: Simion, promisiuni de 5 ori mai gogonate ca Dan Diaconescu. Vrea să dea pomeni de 57.000.000.000€

Newsweek a mai aflat că „premieurl din umbră” al AUR, Marius Lulea vinde apartamentele cu 200.000 euro pe piața liberă. 

Simion a promis și că va tăia toate dobânzile la creditele românilor, fără să spună cine le plăti totuși la bănci.

Citește și: Simion, promisiuni de 5 ori mai gogonate ca Dan Diaconescu. Vrea să dea pomeni de 57.000.000.000€

Simion a trecut la alt nivel și dat atacul asupra voturilor a 4,75 milioane de pensionari. El îndeamnă pensionarii să meargă la corturile AUR pentru a începe demersul prin care să dea statul român în judecată.

„Toate sediile AUR vă preiau de mâine(luni) între orele 17:00-19:00 nemulțumirile (pensionarilor n.red.) și vă vor ajuta în formularea contestațiilor sau acțiunilor reparatorii (în instanță n.red)”, este mesajul lui George Simion.

 

De ce spunem că este o simplă manevră politică? În primul rând, abia s-au distribuit 10% din deciziile de recalculare. Abia după ce toți pensionarii vor primi deciziile aceștia pot depune plângere în instanță într-un termen de 45 de zile.

Sare și Piperea în ajutor

Pentru a da cu temei statul în jduecată, e nevoie ca acel calcul al recalculării pensiei să fie cu adevărat greșit. Spre exemplu, prin omiterea unor ani la calculul punctelor bonus.

Chemând pensionarii să depună contestații la sediul AUR care apoi să fie duse în instanță înseamnă doar să pui pensionarii pe drum și să le dai speranțe false. Dar, astea sunt detalii, important este votul a 4.700.000 de pensionari.

Același apel a fost făcut de avocatul Gheorghe Pipera, conspiraționist, anti-vaccinist și nu în ultimul rând membru ori simpatizant AUR nu e clar. El a fost coordonatorul campaniei AUR pentru europarlamentare.

Piperea e mai selectiv și nu primește orice plângere, ci doar a pensionarilor a căror pensie crește cu 2 până la 99 de lei. Asta, în condițiile în care 800.000 dre pensii nu cresc deloc și acești pensionari ar fi cei mai dezavantajați. Pe ei Piperea nu vrea să îi reprezinte.

Referitor la recalcularea pensiei există 2 modalități prin care acestea pot fi contestate. Prima reprezintă o petiție la Casa de Pensii. Apoi, pensionarii au 45 de zile pentru a depune o plângere în instanță pentru a contesta recalcularea pensiei. Pentru a nu pierde timp în instanță și bani, pensionarii trebuie să fie siguri că formula recalculării pensiei li s-a aplicat greșit. O aveți mai jos

Citește și: EXCLUSIV Cine finanțează nunta de 500.000 euro a lui Simion. Pretinde că trăiește cu 250 euro/lună

Formula pentru calcularea pensiilor:

VPR x Numărul total de puncte

VPR este valoarea punctului de referință, care va fi de 81 de lei, potrivit noii legi a pensiilor. 

Număt total puncte = puncte contributivitate + puncte stabilitate + puncte necontributive (șomaj, armată facultate - 0,25 puncte/an)

Puncte stabilitate

- 0,50 puncte/an, pentru anii din intervalul 26 - 30 de rămânere în muncă, inclusiv; 

0,75 puncte/an, pentru anii din intervalul 31 - 35, inclusiv;

1 punct pentru fiecare an peste 35 de ani.

Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te