EXCLUSIV După nepoata lui Ciolacu, și partenera de viață a lui Mădălin Voicu a ajuns la ICR

DE Silviu Sergiu | Actualizat: 13.07.2020 - 23:03
Mădălin Voicu și partenera sa de viață, Adriana Popp// Foto: Kanal D

După nepoata președintelui PSD, Marcel Ciolacu, partenera de viață a dirijorului Mădălin Voicu lucrează, din luna mai a acestui an, la Institutul Cultural Român (ICR), grație sprijinului de care a beneficiat din partea vicepreședintelui instituției, Krizbai Béla Dan.

SHARE

În vârstă de 46 de ani, Adriana Popp, căci acesta este numele ei, a absolvit, în 1997, Universitatea „Nicolae Titulescu” din București, Facultatea de Drept și Relații Internaționale.

Diploma de licență și-a luat-o în 1999, cu lucrarea din domeniul managementului cu titlul „Importanța legăturii dintre sistemele informaționale și decizionale”, după cum scrie pe contul personal de LinkedIN.

A lucrat apoi pe poziția de consilier juridic în mai multe firme, a fost asistența managerului SC EMIROM SA.

Adriana Popp// Foto: Pagina personală de LinkedIN

În martie 2004, a fost angajată consilier pe probleme europene la Ministerul Integrării Europene, unde a stat nouă luni.

În noiembrie 2004, a ajuns consilier pentru afaceri europene la Cancelaria primului ministru de atunci, Adrian Năstase, unde a stat șapte luni până în mai 2005.

S-a transferat apoi consilier pentru afaceri europene la Ministerul Culturii, funcție ocupată mai bine de 15 ani,  până în luna mai a.c. 

Poveste de dragoste

În aprilie 2017, a devenit director de cabinet al Secretarului de Stat în Ministerul Culturii, Mădălin Voicu. Cu câteva luni înainte, Voicu fusese numit pe această poziție, pe care a ocupat-o până în noiembrie 2019. 

Cei doi au devenit foarte apropiați, Mădălin Voicu recunoscând relația personală cu Adriana Popp.

„Mădălin Voicu, secretar de stat la Ministerul Culturii și Identității Naționale, se iubește cu Adriana Popp, directoarea lui de cabinet. Dirijorul în vârstă de 67 de ani a divorțat de cea de-a treia soție în anul 2017 și tot atunci a cunoscut-o și pe actuala lui iubită. Cei doi s-au afișat deja împreună la câteva evenimente, iar politicianul a recomandat-o pe aceasta, simplu, Adriana.

<<Am revăzut-o în februarie 2017, era o atracţie nevorbită, dar simţită. Nu prea ştiu să fac curte, dar până la urmă am pupat-o. Nu a fost ceva pregătit, puteam să mă trezesc cu o geantă în cap. Trăim acum nişte stări de parcă am fi împreună de 25 de ani. E destin! Am avut trei neveste, dar o relaţie atât de caldă nu am mai avut!”, povestea Mădălin Voicu în urmă cu ceva vreme, într-un interviu de televiziune>>", scria știrilekanald.ro, în septembrie 2019.

Sprijin de la UDMR

În mai a.c. Adriana Popp a fost transferată de la Ministerul Culturii la Institutul Cultural Român (ICR), instituție în fruntea căreia, în trecut, a fost vehiculat în trecut chiar numele partenerului său, Mădălin Voicu.

Potrivit informațiilor obținute de Newsweek România, Popp a fost ajutată în procesul de transfer de către vicepreședintele ICR, Krizbai Béla Dan. Cei doi se cunosc de la Ministerul Culturii, unde au fost colegi.

Inițial, Adriana Popp a fost încadrată la Serviciul Mari Programe al ICR, unde, în scurt timp, a devenit colegă cu Ioana Andreea Ciolacu, nepoata președintelui PSD, Marcel Ciolacu, angajată fără concurs la cabinetul președintelui ICR, Mirel Taloș, după cum a scris Europa Liberă.

Deși se știu de puțină vreme, cele două sunt în relații apropiate.

Ulterior, Adriana Popp a fost transferată la structura specializată în comunicare și relația cu presa a ICR.

Reacții

Contactată de Newsweek România, Adriana Popp nu ne-a furnizat foarte multe detalii. Singurul comentariu pe care l-a făcut a fost: „După perioada petrecută în Ministerul Culturii, unde m-am ocupat de afaceri europene, am simțit nevoia să fac și altceva”. 

În momentul în care am intrebat-o dacă relația sa cu Mădălin Voicu a ajutat-o în carieră, sau dacă a fost ajutată să se transfere la ICR de către vicepreședintele instituției, Krizbai Béla Dan, a bătut în retragere: „Nu știu de ce persoana mea prezintă atâta interes. Vă rog să vă adresați biroului de presă”, ne-a spus ea. Adriana Popp a refuzat să precizeze de ce s-a mutat de la Serviciul Mari Programe la Serviciul de presă al ICR.

I-am urmat îndemnul și am contactat-o pe Miruna Olteanu, fost jurnalist, șefa serviciului de comunicare și relația cu presa. Ea ne-a spus că Adriana Popp are doar două luni de când lucrează în subordinea sa. „Ca să lucrezi aici trebuie să ai condei, să știi să scrii un comunicat de presă, să respecte fișa postului”. Întrebată dacă este mulțumită de activitatea Adrianei Popp, Miruna Olteanu a subliniat că va face evaluarea celor din subordinea sa la sfârșitul anului.

Krizbai Béla Dan, vicepreședintele ICR, a refuzat să ne spună dacă a ajutat-o pe Adriana Popp, cu care a fost coleg la Ministerul Culturii, să se transfere la Institutul Cultural Român (ICR). El a precizat: „Transferul doamnei Popp s-a derulat cu respectarea legislației în vigoare. Într-adevăr la Ministerul Culturii am lucrat împreună pe anumite dosare importante, pe relația ministerului cu autoritățile UE competente. Dacă la ICR va activa la fel de competent, pe specificul activității noastre, cred că transferul acesteia va reprezenta un câștig pentru instituție”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te