Familist, George Simion și-a pus averea la adăpost de soție. Refuză să contribuie la ratele nevestei

DE Petre Bădică | Actualizat: 19.06.2023 - 21:20
George Simion și-a pus averea la adăpost de soție - Foto: Facebook / George Simion
George Simion și-a pus averea la adăpost de soție - Foto: Facebook / George Simion

George Simion și-a pus averea la adăpost de soție. Cei doi proaspăt căsătoriți au decis să aibă bunurile în separație, așa cum reiese din Declarația sa de avere. Soția a și luat un credit ipotecar la care Simion nu va avea nicio responsabilitate.

SHARE

George Simion este un apărător al familiei tradiționale, dar în familia pe care tocmai și-a întemeiat-o a pus unele condiții nu tocmai ortodoxe.

George Simion s-a căsătorit, anul trecut, cu aleasa inimii lui în urma unei nunți controversate. Au participat 25.000 de oameni, deși Simion se declară un om foarte sărac care își donează tot salariul de deputat.

El a spus că și-a organizat nunta din bunăvoința oamenilor care i-au donat cele necesare și din banii de la nași. A avut 42 de nași.

Citește și: Oaspeții VIP ai lui Simion: 700 lei/noapte la resortul de lux de lângă nuntă. Nu mai sunt camere

Simion și-a publicat, zilele trecute, declarația de avere pe anul 2022. De unde aflăm că a strâns la nuntă suma de 400.000 de euro. Anterior nunții, Simion pretindea că darul de nuntă îl va dona pentru a face un spital pentru cei nevoiași. În final, a păstrat banii.

A păstrata banii de la nuntă

Citește și: George Simion a strâns 400.000 € la nuntă și a păstrat banii, deși a promis că face un spital

Altceva frapează la declarația sa de avere.

Tot anul trecut, când s-au căsătorit, soția lui Simion a luat un credit pe o perioadă de 30 de ani pentru o locuință. În declarația de avere a lui Simion se specifică faptul că este vorba de „credit ipotecar Raiffeisen Bank S.A. contractat de Simion Ilinca Valentina având separație de bunuri”. Creditul este în valoare de 210.273 lei.

Un avocat contactat de Newsweek România a explicat faptul că această seprație de bunuri înseamnă, pentru această speță, că acest credit este suportat doar de soție. Ea este singura responsabilă de plata ratei.

În cazul în care Ilinca nu ar putea plăti rata din diverse motive, Simion nu are nicio obligație legală să plătească pentru ea. În cazul în care cei doi se despart sau Ilinca nu mai poate plăti, banca nu se poate îndrepta împotriva lui Simion. La fel, dacă cei doi divorțează, Simion nu poate avea nicio pretenție asupra imobilului.

Citește și: EXCLUSIV Cine finanțează nunta de 500.000 euro a lui Simion. Pretinde că trăiește cu 250 euro/lună

Avocatul mai spune că regula în căsătoria celor doi este „separația de bunuri”, potrivit celor scrise în Declarația de avere. Dacă cei doi vor să achiziționeze ceva la comun trebuie să specifice acest fapt.

Prin „separația bunurilor”, în caz de despărțire / divorț, fiecare rămâne cu ce a dobândit personal. Bunurile dobândite în timpul căsătoriei nu sunt puse la comun.

Newsweek România i-a trimis întrebări lui George Simion, dar nu am primit niciun răspuns.

Familist convins, George Simion și-a pus averea la adăpost de soție

În 99% dintre familiile tradiționale din România, bunurile achiziționate după căsătorie sunt reposnabilitatea comună a celor doi soți. Nu și în familia Simion. 

Care este regimul separației bunurilor

1) Fiecare dintre soţi este proprietar exclusiv în privinţa bunurilor dobândite înainte de încheierea căsătoriei, precum şi a celor pe care le dobândeşte în nume propriu după această dată.

(2) Prin convenţie matrimonială, părţile pot stipula clauze privind lichidarea acestui regim în June fie de masa de bunuri achiziţionate de fiecare dintre soţi în timpul căsătoriei, în baza căreia se va calcula creanţa de participare. Dacă părţile nu au convenit altfel, creanţa de participare reprezintă jumătate din diferenţa valorică dintre cele două mase de achiziţii nete şi va fi datorată de către soţul a cărui masă de achiziţii nete este mai mare, putând fi plătită în bani sau în natură. Sursa AICI

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te