Eugen Tomac anticipează un ultim atac „asupra democrației” din partea lui Victor Ciorbea

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 08.05.2019 - 12:08
Eugen Tomac. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele PMP, Eugen Tomac, susține că Victor Ciorbea va da o nouă lovitură asupra democrației ca Avocat al Poporului, înainte de a pleca din această funcție.

SHARE

Președintele PMP, Eugen Tomac, a scris că se așteaptă la o lovitură din partea Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, înainte de expirarea mandatului.

„Pe 14 mai, se termină mandatul ruşinos al lui Victor Ciorbea ca Avocat al Poporului. În ultimii cinci ani, acest om s-a umplut de atâta ruşine încât orice ar face, nu se va mai reabilita niciodată. Prin tăcerea, pasivitatea şi obedienţa sa faţă de Liviu Dragnea, în schimbul firimiturilor căzute de la masa acestuia de la Scroviştea, Ciorbea a permis asaltul PSD – ALDE asupra instituţiilor statului prin tot soiul de Ordonanţe de Urgenţă pe care le analizează şi acum, neluând niciodată o decizie.

A întinat cu prezenţa sa aceasta instituţie, transformându-se într-un veritabil Avocat Roşu al Infractorilor. În loc să îşi îndeplinească atribuţiile legale, Ciorbea a stat mai mult prin concendii, permiţând ca, în timpul mandatului său, Jandarmeria să reprime violent o manifestaţie paşnică de protest în Piaţa Victoriei, iar el nici până acum nu a avut vreo reacţie”, scrie Eugen Tomac pe Facebook.

 

Președintele PMP consideră că „lovitura” lui Victor Ciorbea este iminentă.

„Acum, la sfârşit, când nici măcar Dragnea nu s-a decis dacă îi prelungeşte mandatul acestui lacheu, este pe punctul de a mai da o lovitură. După propriile declaraţii, Avocatul Poporului este „o autoritate publică unipersonală”. Dacă mandatul lui Ciorbea expiră, nu există instituţia interimatului, la fel cum delegarea responsabilităţii se poate face greu.

Ultima lovitură a acestei slugi ar putea fi crearea imposibilităţii contestării la CCR a Ordonanţei de Urgenţă pe care se pregăteşte să o dea Dăncilă pentru a creşte artificial pragul în cazul referendumului pe Justiţie declanşat de şeful statului.

Ca observaţie generală, Dragnea a ajuns în postura să-şi aleagă propriul complet de judecată la ÎCCJ, să stăpânească CSM, să numească procurori (DIICOT, PG şi DNA), judecători (la CCR chiar astăzi) şi chiar şi Avocatul Poporului. Iată de ce trebuie oprit la vot pe 26 mai. Alegeţi PMP, locul 8 pe buletinele de vot. Uniţi în Europa!”, a adăugat Eugen Tomac.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.