După ce UE l-a făcut milionar în euro, Traian Ungureanu trece la AUR și atacă halucinant Europa

DE Alex Darvari | Actualizat: 05.12.2022 - 11:56
Traian Ungureanu trece la AUR - Foto: libertatea.ro

După două mandate ca europarlamentar din partea PDL, Traian Ungureanu a participat la congresul AUR unde a lansat acuzații fără temei și conspiraționiste la adresa instituției care l-a făcut om din punct de vedere financiar.

SHARE

Traian Ungureanu a apărut ca jurnalist cu talent. Apoi, a fost etichetat ca unul dintre „intelectualii lui Băsescu”. În 2009 intră „pe față” în politică și obține un mandat de eurooparlamentar.

Potrivit ultimei sale declarații de avere, depsuă în anul 2019, ca europarlamentar Răzvan Ungureanu a câștigat, în 2018, suma de 81.318 euro. Ungureanu mai menționează alte sume amețitoare primite ca europarlamentar și anume: 57.905 euro ca diurnă și 9.866 de euro ca indemnizație de sitanță.

Este incredibil cum UE a început să îi „pută” lui Ungureanu când și-a dat seama că nu mai prinde un nou mandat.

Citește și: VIDEO O cisternă a explodat pe un aerodrom din Rusia și o dronă a căzut peste avioanele de război

Într-un singur an, UE a cheltuit cu Traian Ungureanu suma de aproape 150.000 de euro. Cum Ungureanu a fost zece ani în Parlamentul European, e rezonabil să apreciem că Parlamentul European a cheltuit cu Ungureanu aproape 1,5 milioane de euro.

 

În 2019, Ungureanu nu a a mai prins loc pe listele niciunui partid și, coincindeță sau nu, s-a dezlănțuit asupra Uniunii Europene. Discursul său anti-European cu tușe groase conspiraționiste a fost găzduit de un partid-anti-european -AUR - care a avut congres, la Alba Iulia pe data de 2 decembrie.

Discursul naționalist al lui Ungureanu, plin de teorii ale conspirației, de victimizări, de acuzații halucinante (România este o colonie) a fost bine primit de partidul lui Simion. Nu ar fi de mirare ca Ungureanu să fi fost și pragmatic țintind o poziție de europarlamentar din partea AUR. Partidul lui Simion, greu frecventabil, duce lipsă de cadre astfel că i-a curtat pe foștii PSD--iști Dumitru Coarnă sau Eugen Teodorovici.

TRU la Congresul AUR

Invitat la Congresul AUR, Răzvan Ungureanu a lăudat partidul care, tocmai a cerut ca România să nu mai acorde sprijin Moldovei țară aflată într-o situație economică dificilă.

Declarațiile halucinante și conspiraționiste ale lui Ungureanu potrivit dela0.ro

„Noi suntem aici să vorbim de vremurile în care trăim și de vremurile care vin. Trăim vremuri grele, dureroase. Sigur, nu e război, dar suntem sub atac”, 

Trebuie să spunem că lucrul care ne doare cel mai mult și lucrul care ne pune în pericol cel mai mult e ceva ce aș numi încercarea de a efectua în România un transplant de cultură. De a înlocui cultura și tradiția română cu altceva, cu directive, cu inițiale, lgbtq… putem merge până la capătul alfabetului”

„Această ideologie nu vine singură, e purtată aici, adusă de oameni nedemni. Eu le-aș zice ideodrone, mai degrabă drone decât oameni. Avem unul, îl cunoaștem bine, domnul Drohannis. Se pregătește domnul Droană, am impresia. Se aude și de doamna Droveși… să sperăm că nu!”

Citește și: EXCLUSIV Nouă milioane de lei sporuri date angajaților din Ministerul Muncii pentru boli închipuite

S-a spus că suntem antieuropeni. Cine e anti-european, noi sau cei care au ținut închiși europenii sub pretextul pandemiei?”

„Cred că întrebarea pe care trebuie să ne-o punem este: pot națiunile supraviețui ideologiei impuse de propriile lor state?... Și răspunsul nostru trebuie să fie DA. Răspunsul acesta trebuie să vină de la un partid de care oamenii să nu se ferească, de la un partid în care oamenii să se recunoască. Acest partid trebuie să fie partidul tuturor românilor, partidul unirii românilor... Obiectivul acestui partid nu trebuie să fie prezentul, trebuie să fie un viitor de AUR”, a spus Ungureanu.

Simion a cerut să oprim ajutorul pentru Moldova

George Simion a avut o reacție incredibilă față de situația foarte dificlă din Republica Moldova. Simion cere ca România să îi lase în frig pe cetățenii moldoveni care se confruntă cu lipsa energiei după ce Rusia a oprit, cinic, exporturile.

„Un alt adevăr pe care tot noi trebuie să îl spunem este că România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău. Mi-e drag de unii miniştri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanţăm separatism antiromânesc finanţând acea guvernare. Sau finanţându-l pe primarul Chişinăului, antiromânul Ion Ceban. Asta fac, din păcate, cei care au pe mână banii noştri. Niciun leu pentru guvernul de la Chişinău, după cum tot un adevăr pe care trebuie să îl spunem este că s-au alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii care au venit din Ucraina”, a spus George Simion.  

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te