Diana Șoșoacă, susținută de interlopii din clanul Cârpaci. Implicați în tranzacții ilegale

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 25.03.2024 - 11:48
Diana Șoșoacă la conferința regională Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu
Diana Șoșoacă alături de membrii ai clanului Cârpaci din Timițoara Foto: Giroceanul

Un interlop periculos din Timișoara a fost văzut la conferința regională a partidului SOS, condus de Diana Șoșoacă. Este vorba despre Vladimir Cârpaci, ajuns celebru după ce a evacuat o clădire a Spitalului de Copii din Timișoara în anul 2013.

SHARE

Interlopi la conferința regională de la Timișoara a partidului Dianei Șoșoacă. Vladimir Cârpaci, unul dintre cei mai bogați interlopi din regiune, au fost văzuți la evenimentul organizat de partidul SOS. 

Acesta a devenit celebru în 2013 când a pus mâna pe o clădire a Spitalului de Copii din Timișoara și a evacuat medicii și pacienții de acolo. 

Diana Șoșoacă, susținută de interlopii din clanul Cârpaci. Implicați în tranzacții ilegale

Presa locală din Timișoara a scris că Vladimir Cârpaci, zis Pipi, a fost prezent la conferința regională a Dianei Șoșoacă . Clanul Cârpaci este cunoscut pentru tranzacțiile imobiliare ilegale. 

Citește și: Cum a intrat Diana Șoșoacă în politică și cine sunt oamenii din spatele ei? Cum o sprijină Rusia?

„Printre simpatizanții din Hunedoara, Sibiu, Constanța chiar, în sala unde au avut loc lucrările au fost văzuți o mare parte din membrii clanurilor timișorene care au pus mâna în anii 90 pe clădirile din centrul Timișoarei folosind teroare în rândul proprietarilor care stăteau în acele clădiri”, subliniază jurnaliștii locali.

Citește și: Marinela și Rusalin, din clanul interlop Cârpaci, au vilă cu piscină suspendată. Au furat fonduri UE

Vladimir Cârpaci, zis Pipi, ajuns celebru după ce a evacuat o clădire a Spitalului de Copii din Timișoara în anul 2013, a fost unul dintre oamenii importanți ai deputatei. De-a lungul anilor, clanul Cârpaci a fost implicat în diferite scandaluri de prostituție, de trafic de persoane de escrocherie cladindu-și imperiul din afaceri necurate. „Finalul parții în care au avut acces jurnaliștii a fost apoteotic. Sosoaca a întrebat în sala: A mai rămas cineva nepupat?…”, a transmis publicația locală.

Cine este Vladimir Cârpaci

Vladimir Cârpaci este unul dintre liderii mafiei imobiliare din vestul țării. El a ajuns celebru după evacuarea Spitalului de Copii din Timișoara. Însă membrii grupării au pus mâna și pe alte clădiri din acest oraș. 

Însă clanul din care face pare este cunoscut pentru șataj și pentru fraude cu fonduri europene. Chiar anul trecut, DNA a descins la această grupare. 

Citește și: VIDEO Șantaj: Clanul Cârpaci cere primăriei 200.000 € ca să elibereze un teren ce nu îi aparține

Conform anchetatorilor, pe parcursul ultimilor ani, ar fi obținut fonduri europene destinate finanțării agriculturii ecologice folosindu-se de acte false și, de asemenea, ar fi beneficiat de sprijin din partea organismelor de control din România.

Suspecții ar fi creat un sistem de firme și de persoane fizice autorizate care ar fi obținut finanțare în valoare de peste 2 milioane de lei, aproximativ jumătate de milion de euro, pentru livezi care în realitate nu existau. Inspectorii care făceau verificări în teren sunt și ei suspecți.

De multe ori erau folosite în acte rude ale acestora care luau pe numele lor terenurile respective și atestau astfel existența acelor culturi. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te