Deputatul care vrea să conducă țara cu Biblia: două doctorate, 7 terenuri, 110.000 € dați împrumut

DE Petre Bădică | Actualizat: 17.09.2021 - 22:20
Deputatul care vrea să conducă țara cu Biblia: două doctorate, 7 terenuri, 110.000 € dați împrumut / FB

Ben-Oni Ardelean a urmat zece instituții de învățământ, majoritatea pregătindu-l să predice ori să cunoască Biblia. A sfârșit foarte bogat, cu trei mandate de parlamentar și pe prima pagină a tabloidelor.

SHARE

Ben-Oni Ardelean a avut, zilele trecute, o declarație controversată susținând că Biblia este „singura normă de viață și trăire pentru cei 98% de români”. Prin urmare Europa nu poate impune României să ofere unele drepturi minorităților sexuale”.

Comisia Europeană ar trebui să ia măsuri împotriva României, Ungariei și Poloniei pentru încălcarea valorilor UE, respectiv îngrădirea libertății de circulație și drepturi de reîntregire a familiei, a decis Parlamentul European într-o rezoluție.

Citește și: Ben Oni Ardelean: Biblia este considerată singura normă de viață și trăire pentru 98% din români

Bogat, deși bugetar

România este un stat laic care se conduce după Constituție și nu după Biblie. Iar credința este o opțiune personală a fiecărui cetățean.

Citește și: Trei șocuri care vor lovi curând România: valul IV, factura la energie, falimentul City Insurance

Cine este Ben-Oni Ardelean, ce îl recomandă să fie politician și cum a ajuns să creadă că țara trebuie condusă după „morala creștină”?

Ben-Oni Ardelean are 46 de ani și este la al treilea mandat de parlamentar. 

A fost Pastor la Uniunea Bisericilor Baptiste din România. Întreaga activitate și-a legat-o de Institutul Teologic Baptist București unde a fost pe rând: secretar științific, asistent/lector/conferențiar și chiar prorector.

În ultima declarație de avere, Ben-Oni Ardelean menționează că a câștigat 137 de mii lei de la Parlament, 5.000 de le Universitate. Soția este angajată la CNAIR și a câștigat, în 2020, suma de 71.000 lei. Ei au avut un venit lunar de 17.500 lei. Dețin 6 terenuri intravilane și unul extravilan în Timiș și două case de locuit de 233 și 388 metri pătrați. Are 150.000 lei în conturi și a acordat împrumuturi de peste 110.000 euro.

Detalii AICI

Anul acesta a vândut un duplex cu peste 110.000 de euro.

Ardelean a fost și mai bogat. În 2016 menționa 13 terenuri intravilane și 3 autoturisme. Acum mai are doar două mașini.

Detalii AICI

A studiat să devină pastor

După ce termină Liceul Teoretic Haţeg, Județul Hunedoara, îl regăsim, un an, la Institutul Luther Rice, Atlanta, GA, USA. Vezi CV

Luther Rice oferă programe de studii 100% online sau online în combinație cu cursuri și în campusul din Metro Atlanta. „Cursurile online sunt întotdeauna actuale - și sunt concepute pentru a optimiza experiența de învățare online”, se arată în prezentare.

Sursa AICI

Unele cursuri sunt concepute pentru a pregăti elevii să slujească în bisericile locale sau în alte forme de muncă și slujire creștină. Detalii AICI

Altele îi oferă studentului posibilitatea cunoașterii aprofundate a Bibliei. Detalii AICI

În 1998 devine Licenţiat în Teologie, ITB București.

Urmează Cursuri post-universitare, Institutul Olford, Memphis,TN, USA (în 2001 și 2003.) Sunt cursuri practice care ajuta să predai și să predici Biblia mai bine. Detalii AICI

Urmează în paralel: „Management competitiv - resurse umane, financiare şi marketing în administraţia publică” la Universitatea Politehnica Timișoara, dar și „ Învăţământ la Distanţă şi IT în Procesul Educaţional” MAF, California, USA” (perioada 2004 - 2005). MAF înseamnă Mission Asset Fund și ajută studenții să găsească fonduri pentru studii.

Detalii AICI

Timp de un an urmează: Regen’s Park Collage, Oxford University, UK, denumire scrisă cu greșeli în CV. E vorba de „Regent” și de „College”. Colegiul instruiește bărbați și femei care pot sluji în bisericile baptiste din Marea Britanie și de peste mări. Detalii AICI

Are o Bursă cercetare doctorală la Fuller Seminary, Pasadena, USA în anul 2008. Seminarul teologic este descris ca unul dintre cele mai influente instituții evanghelice din lume. Detalii AICI

Fără să ofere alte detalii Ben-Oni Ardelean spune că a urmat în paralel două doctorate unul în științe politice, altul în teologie.

 

A contestat că a fost băut

Deputatul Ben-Oni Ardelean a fost prins luni seară de polițiștii rutieri în timp ce conducea cu o alcoolemie peste limita legală, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. 

„Iau un tratament pentru inimă, am tensiunea mică, foarte oscilantă. Voi face contestație. Nu am consumat alcool”, a spus Ben-Oni Ardelean. Detalii AICI

Deputatul a ținut prima pagină a tabloidelor care l-a fotografia în apropierea unei tinere. Detalii AICI

sau AICI

Ben Ardelean: comunismul a fost învins de creștini

Europarlamentarul Ben-Oni Ardelean s-a revoltat și a scris pe FB: „Domnilor, în România familia are o formă precisă și clară, iar Biblia este considerată singura normă de viață și trăire pentru cei 98% de români creștini.

Nu vom abdica de la principii, norme si morala creștină, indiferent cât veţi lupta împotriva acestora şi oricâte rezoluţii veţi mai adopta! Aşa cum comunismul vechi a fost învins de oamenii buni şi cu frica lui Dumnezeu, aceeaşi soartă o va avea şi neocomunismul, atât cel în straiele curcubeului, cât și cel neomarxist, nivelator societal si nociv pentru viitorul țării!”, a susținut liberalul Ben Oni Ardelean.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te