Deputatul AUR care a schimbat 7 partide, acuzat că și-a cumpărat locul în Parlament cu 80.000 lei

DE Alex Darvari | Actualizat: 11.12.2020 - 18:36
Daniel Gheorhe Rusu / Curierul Românesc

Daniel Gheorghe Rusu a trecut pe la mai multe partide, iar în final „s-a lipit” de liderul AUR George Simion care l-a pus pe liste și l-a făcut deputat AUR de Alba.

SHARE

Daniel Gheorghe Rusu a fost primar al comunei Șpring între 2004 și 2020. La alegerile locale a pierdut în fața contracandidatului de la PNL. 

Actualul primar Iulia Stănilă îl acuză că și-a cumpărat locul de deputat plătind 80.000 de lei.

„Povestea unui deputat....
Cândva, într-o comună mică, comuna mea natală, am întâlnit un om ce părea bun, de meserie primar. Aveai impresia că își iubește comuna și cetățenii, neconditionat.
L-am votat cu toții la început.
Treptat lucrurile au luat-o razna: bani publici, chefuri, ,,puicuțe” după cum scria el pe Facebook, ,,prieteni” mulți, partide multe, idealuri mărețe: ,,de la primar de Șpring, voi ajunge primar de Sibiu, apoi PREȘEDINTELE ROMÂNIEI”. (Țineți minte aceste vorbe)
Pe măsură ce anii treceau, mandatele la fel, grandomania creștea și ea... prieteniile au început să fie condiționate, meseria de NAȘ înflorea, mulți copii botezați, mulți tineri cununați, totul pentru voturi și putere.
Între timp, cine îi dadea un sfat sau cine nu era de acord cu atitudinea sau acțiunile lui era considerat ,,trădător, șarpe și javră”. Capacitatea malefică de denigrare publică, pe pagina lui de Facebook, a celor care au îndrăznit să îl contrazică sau să candideze contra lui, a depășit toate limitele. Invenții ordinare pentru a știrbi imaginea, atacuri la familie... Toate acestea au generat un soi de teamă în rândul oamenilor. Nimeni nu mai îndrăznea să îl contrazică pe domnul primar pentru a nu fi considerat trădător.
A colindat mult, PUR, PNL, PDL, USL, ALDE, PSD. Le spunea cetățenilor că ii iubește, că-și schimbă partidele atât de des pentru că nu găsește sprijin (sute de mii de lei pentru o echipă de fotbal), el de fapt, nu-și găsea locul...pe listă la parlamentare.
Între-un final s-a regăsit, s-a luminat și si-a găsit locul în AUR. Emoționant până acum, nu?
A ,,contribuit” la formarea acestui partid și nu oricum! Prin stilul caracteristic, a reușit să facă rost de 80000 lei (conform spuselor foștilor colegi de partid) pentru locul I la deputați. În cazul în care ieșea sau nu primar, el oricum asta și-a dorit mereu: București! (acum 4 ani, după câștigarea mandatului de primar, a anunțat că va candida la funcția de senator din partea ALDE, deși înainte cu câteva luni îi ruga pe cetățeni să îl voteze din nou, pentru a scrie ,,proiecte”).
Așa cum spuneam mai sus, trecând peste toate, și-a găsit inima în AUR. Multe plimbări prin toată țara, propagandă extremistă, plimbări cu boxa în buzunar, strigând în gura mare ce vrea să facă pentru România:
- autostrăzi ( vă așteptăm în comuna Șpring să vedeți cum arată străzile din Drașov, Cunța, după 16 ani cu Rusu la conducere);
- dezvoltare (după 16 ani de mandat, vă invităm în comuna Șpring unde nu avem apă, canalizare, gaze naturale);
- spitale ( vă invităm în comuna Șpring să vă arate cetățenii în ce condiții sunt consultați și cum arată cabinetele medicale din cele 4 sate, după 16 ani cu Rusu la conducere);
- educație (a făcut o facultate privată în Cluj, la 43 de ani, fără să-și scrie un proiect măcar! De asemenea, vă deschidem cu drag școlile din comună, să vedeți cârpeli de sute de mii de euro, tencuială căzută, sobe de teracotă, băi fără apă curentă, de toate);
- sprijinirea crescătorilor de animale (vă așteptăm la o discuție cu fermierii din comună, să vedeți cum au fost puși in situația de a-și vinde animalele sau cum li s-a mărit taxa de pășune de 8 ori);
- păduri ( vă invităm la o vizită ,,în teren” să vedeți cum pădurea comunală a fost afacere de familie, oamenii achitau 5 m3 de lemn și primeau 3,5, probabil așa se explica zecile de metri cubi ,,în plus”, găsiți la controlul pe teren);
- vrea să scape Romania de hoție ( vă facem cunoștința cu furnizorii primariei Șpring, prieteni de familie, care și-au făcut firme peste noapte, cu care Primaria a încheiat contracte de sute de mii de lei, servicii care nu au fost prestate niciodată);
- apără pământul românesc ( vă invităm la Registrul Agricol Șpring, să vedeți zeci de mii de hârtii în lucru, oameni din 4 sate care nu-și mai primesc pământurile bunicilor/părinților pentru că ,,s-au pierdut” actele, dar prietenii fostului primar au zeci de hectare, toate cu documentele în regulă);
Ei bine, după toate acestea și multe altele, acest personaj mioritic din Țara Secașelor, în campania electorală urla în gura mare, prin țară și județ că vrea să apere țara de hoți!
Cu un tatuaj frumos pe mână, glas răsunător și fulger în privire, părea că ,,se vrea” în Parlament! Și ce credeți?!?
A ajuns deputat!
Când eu credeam ca el are o problemă...s-a dovedit că NOI, poporul român, avem o problemă!”, a scris Iulia pe FB.

L-a părăsit și pe Tăriceanu

Pogtrivit ziarulunirea.ro, Rusu a ajuns primar în 2004 pe listele Partidului Umanist, devenit apoi Conservator. În 2006 a trecut la Partidul Democrat, devenit ulterior PDL. În 2008 a câștigat primăria că membru PDL, dar în 2012 a trecut la PNL și a candidat din nou că reprezentant al USL. Nu a rezistat mult din în PNL, pentru că în 2016 a candidat din partea ALDE.    

 
 După moțiunea și căderea Guvernului Dancila a criticat dur conducerea ALDE. „Criză din guvern și încăpățânarea unor colegi din ALDE, blochează primăria Spring și aduc comunitatea locală în pragul colapsului! Nu înțeleg cu cine se consulta Tăriceanu, Vosganian sau Chițoiu când decid să părăsească guvernarea și nici nu înțeleg cât de mult le pasă de noi prostii ăștia de jos, care suferim de pe urmă deciziilor lor hazardate”, a spus atunci fostul primar. Acesta le-a reproșat șefilor de la ALDE că „iar ați dat o palmă la c***t”.

În 2016 i-a făcut „curvălăi” pe cei din conducerea Consiliului Județean Alba: „Am auzit că politică e curvă dar nu am crezut nici o dată că atâția curvalai stau la coadă. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.