VIDEO Ciprian Ciucu: În momente grele, PMP a votat proiecte pentru camarila lui Firea și a PSD

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 04.08.2020 - 14:23
Ciprian Ciucu

Partidul Mișcarea Populară nu a fost acceptat în coaliția închegată la București între PNL și USR PLUS pentru alegerile locale. PMP amenință acum că va veni cu candidați proprii la Primăria Generală și la sectoare.

SHARE

USR și PLUS s-au opus vehement ca Partidul Mișcarea Populară să participe la negocierile cu PNL pentru desemnarea de candidați comuni în Capitală 

Cele două formațiuni au reproșat partidului condus de Eugen Tomac faptul că în cei patru ani de când Bucureștiul este condus de Gabriela Firea, PMP a votat proiectele importante ale acesteia alături de PSD, în Consiliul General.

„Am avut discuții cu consilierii noștri, cu filialele noastre și absolut toate erau total dezamăgite, ca să folosesc un cuvânt mai ușor, despre activitatea PMP-ului în consilii până acum și atunci lucrul acesta a cântărit decisiv”, a explicat luni Claudiu Năsui. 

Eliminarea de la masa negocierilor a stârnit furia PMP, care a amenințat că va veni cu candidați proprii. Traian Băsescu a anunțat deja că ia în calcul să candideze pentru Primăria Capitalei. 

 

Ciprian Ciucu, candidatul susținut de PNL și USR PLUS pentru Sectorul 6, a confirmat la Newsweek LIVE motivele pentru care PMP a fost lăsat pe margine. 

„Eu mi-aș fi dorit o coaliție mare, cu PMP. Dar acestora li s-a reproșat faptul că în Consiliul General și în anumite consiliile locale din București, i-au asigurat PSD majoritatea atunci când a fost vorba să fie trecute proiecte care nu erau în interesul bucureștenilor, ci al camarilei de partid a PSD și ALDE”, a declarat Ciprian Ciucu.

Politicianul, fost consilier general până în 2019, a arătat care a fost modul de lucru al PMP în relație cu Gabriela Firea. 

„Dacă Firea și ALDE aveau deja ajoritate în Consiliul General, atunci PMP vota împotrivă.

Dacă cele două partide aveau probleme în a face majoritatea pentru a trece proiecte importante, dacă, de exemplu, le lipseau un consilier general sau unii nu voiau să voteze, chiar de la ALDE, exista acest schimb de priviri care îmi spunea că s-au înțeles dinainte și atunci va trece la vot cu sprijinul PMP, care urma să primească ceva la schimb.

Așa s-a întâmplat la companiile municipale și la subiecte grele de tot. Din păcate, în momente grele, PMP i-a asigurat majoritatea lui Firea la București”, a precizat Ciprian Ciucu.

Totuși, liberalul a menționat că nu vede PMP ca pe un adversar, ci doar ca pe un competitor.

„Noi avem treabă cu PSD, ne luptăm cu PSD și nu cu PMP. După alegeri, putem face foarte bine alianțe cu PMP, dacă acest partid nu se va duce cu PSD. Măcar anul acesta, PMP, dacă spune că este partid de dreapta, va veni alături PNL și nu să voteze iar cu PSD”, a declarat candidatul PNL-USR PLUS la Sectorul 6.

Eugen Tomac: Și Vlad Voiculescu a colaborat cu PSD, în Guvernul Cioloș

Liderul PMP Eugen Tomac declara pentru Newsweek România, anterior încheierii înțelegerii între PNL și USR PLUS, că doar prin candidați comuni poate fi învins PSD în București.

Președintele Mișcării Populare respingea acuzațiile că partidul său ar fi colaborat cu Gabriela Firea și social democrații din Consiliul General al Municipiului București și considera exagerată solicitarea USRPLUS de a desemna candidați dintre oameni care nu au avut nici o legătură cu PSD în ultimii 15 ani.

„Pe logica asta, nu ar mai trebui să se discute cu PNL-ul, că acest partid a creat USL. Pe logica asta, domnul Vlad Voiculescu nu mai trebuie să candideze, că a fost în cabinet cu vicepremierul Dîncu de la PSD. Cine e mai pesedist?

Pe principiul ăsta, USR și PLUS trebuie să dea jumătate din membri afară.

Ori discutăm pe ce facem astăzi, ori nu. Noi venim cu o soluție constructivă, să îi dăm pe toți jos”, a replicat Eugen Tomac.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te