VIDEO Dan Barna: Ieșirea din criză nu este mandatul USR

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 21.10.2019 - 14:30
Liderul USR, Dan Barna/Foto: Inquam Photos

Președintele USR, Dan Barna, a declarat luni, la Parlament, că USR va susține Guvernul Orban dacă se conturează o majoritate care să adopte luni sau marți inițiativa „Fără penali”, legea care prevede alegerea primarilor și abrogarea recursului compensatoriu.

SHARE

„În măsura în care avem aceste proiecte adoptate, vom putea merge mai departe fără niciun fel de problemă. Dacă nu există o majoritate înseamnă că există o criză majoră. Miza acestor zile este testarea acestei majorități. Dacă există o majoritate nu e niciun fel de dubiu că aceste măsuri pot fi adoptate. Dacă nu se va realiza ceea ce s-a discutat înseamnă cu nu avem majoritate și nu avem ce vota”, a menționat Dan Barna, referitor la votul USR pentru învestirea Guvernului.

Președintele USR a menționat că ieșirea din criza politică nu este responsabilitatea USR ci a președintelui Klaus Iohannis și a premierului desemnat.

„Nu ne detașăm în niciun fel. Președintele a dat o șansă PNL-ului să facă o majoritate. Noi suntem consecvenți, dacă există o majoritate, se pot adopta „Fără penali în funcții publice”, alegerile în două tururi și abrogarea recursului compensatoriu. (...)

Oricât se încearcă construirea argumentului că învestirea guvernului stă în USR, nu este așa.

Dacă nu există majoritate înseamnă că vom rămâne într-o criză politică majoră. (...) Nu vrem să dăm șanse PSD-ului să își revină. Dacă nu avem majoritate, nu vom ajunge într-o situație de vot.

Noi ne îndoim că există majoritate funcțională în Parlament. Președintele și liderul PNL cred că există. Dacă există, înseamnă că se poate vota.

Noi suntem solidari cu PNL și susținem guvernul. Am solicitat niște obiective care trebuie să existe în acest moment.

Criza politică nu poate fi închisă sau deschisă de USR oricât se speculează public acest lucru. (...) Ieșirea din criză nu este mandatul USR, ieșirea din criză este asumarea de către Ludovic Orban că obiectivele noastre sunt obiectivele celui care face majoritate”, a declarat Dan Barna.

Dan Barna s-a referit și la menținerea Vioricăi Dăncilă în funcție în cazul în care Guvernul Orban nu va fi învestit în lipsa susținerii parlamentare.

„Aceasta e o minciună și un șantaj”, a afirmat Dan Barna referitor la acuzația că USR contribuie la menținerea Vioricăi Dăncilă la Palatul Victoria.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -