Cristian Diaconescu, noul președinte al PMP: Nu ne-am adunat să ieșim la tarabă pentru un alt partid

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 08.03.2021 - 12:03
Cristian Diaconescu este noul președinte al PMP. Sursă imagine: Facebook PMP

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu a fost ales președinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP), în cadrul unui congres la Sinaia. Diaconescu a subliniat că delegații nu s-au reunit pentru a ieşi „la tarabă pentru un alt partid politic”.

SHARE

Fostul ministru Cristian Diaconescu a fost ales, duminică, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, moţiunea sa, ”România respectată”, fiind votată de către 550 dintre cei 561 de delegaţi la evenimentul organizat online, cu participarea fizică a liderilor formaţiunii la Sinaia.  

Citește și

Interlopul Rechinu îi cere președintelui Mexicului să aibă grijă de fiul său dacă el va fi asasinat

Cristian Diaconescu explică de ce nu pune PMP pe tarabă pentru un alt partid

Cristian Diaconescu a fost singurul politician care a participat cu o moţiune la congresul PMP. El le-a solicitat membrilor de partid să nu îi ceară „elemente de disociere de Eugen Tomac”, fostul preşedinte al formaţiunii, care a demisionat după ce PMP nu a mai intrat în Parlament, după alegerile din decembrie anul trecut, scrie news.ro

Citește și

VIDEO Sexy PRM-ista de la AUR, arestată în dosarul prostituatelor din Tenerife: Am aflat cu stupoare

Delegaţii au votat de asemenea pentru renunţarea la fuziunea dintre PMP şi UNPR.
  
Diaconescu a vorbit despre principiile care trebuie avute în vedere de partid, principii precum identitatea naţională, proprietatea privată, minimalizarea intervenţiei statului în economie, solidaritatea, dialogul cu societatea civilă, educaţia, respectarea angajamentelor asumate de România pe plan internaţional şi o politică „în beneficiul românilor şi a României reîntregite”.
 
„Vreau să vă spun că am văzut şi eu mica propagandă anterioară acestui congres. Ne-am întrunit aici să ne punem de acord în legătură cu ce facem în continuare, în legătură cu solidaritatea noastră, în legătură cu coeziunea noastră. Nu ne-am întâlnit aici să ieşim la tarabă pentru un alt partid politic”, a declarat el. 
 
Cristian Diaconescu a vorbit şi despre alegerile din decembrie 2020, în urma cărora partidul nu a mai reuşit să treacă pragul electoral. 
 
„Am discutat şi ne-a preocupat acest lucru, modul în care s-au numărat voturile la alegerile pentru Parlament. Vreau să vă spun, dincolo de toate aspectele locale, din comunităţi, faptul că la alegerile parlamentare s-au numărat 95 (la sută – n.r.) de voturi în 24 de ore şi 5% din voturi în următoarea săptămână. S-au redistribuit 15% din voturi, deci 15% din parlamentarii aflai acum în Parlamentul României îi reprezintă pe cei care nu i-au votat. Dacă pe democraţie şi funcţionarea statului de drept aceasta nu e o problemă, atunci cu toţii avem o problemă”, a afirmat Diaconescu. 
 
Acesta şi-a exprimat intenţia de a semna parteneriate cu partide conservatoare europene şi a vorbit şi despre  modul în care arată acum scena politică românească. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.