Ministrul Mediului: Dăncilă afirmă că va stopa tăierile ilegale de păduri, dar ea le-a păstorit

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 20.11.2019 - 17:13
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Mediului, Costel Alexe, o acuză pe Viorica Dăncilă de ipocrizie, referitor la promisiunile acesteia de a stopa tăierile ilegale de păduri, tăieri.

SHARE

„Câtă ipocrizie! Cât tupeu! (...) Doamna candidat Dăncilă ne spune, senină, că în calitate de Președinte al României va stopa tăierile ilegale de păduri, va operaționaliza SUMAL și Inspectorul Pădurii, va «aduce la zi» Inventarul Forestier Național, va rezolva urgența climatică, calitatea aerului, a apei și problemele cu deșeurile. (...) Cum vă permiteți, doamnă, să vorbiți despre tăierile de pădure, când tocmai dumneavoastră ați păstorit un sistem ticăloșit, o adevărată molimă pentru pădurile din România”, a scris Costel Alexe într-o postare pe Facebook.

Ministrul Mediuli susține că Viorica Dăncilă a ȋndepărtat oamenii care au lucrat la dezvoltarea Inspectorului Padurii şi SUMAL.

„Ați tăiat finanțarea. Aţi refuzat să mai plătiţi abonamentul pentru primirea imaginilor satelitare de mare definiţie. Aţi refuzat să faceţi plăţile către firma care, de bună credinţă, v-a lucrat pe datorie şi, drept consecinţă, Ministerul nu a mai primit niciodată codurile sursă pentru primul SUMAL (probabil asta aţi şi urmărit când aţi decis să nu plătiţi).

Aţi reȋnceput construcţia unui alt SUMAL (de la 0) și aţi depăşit toate termenele asumate, tot de voi, pentru finalizarea acestui nou SUMAL. Aţi avut termen asumat ȋn 2017, ȋn 2018, ȋn septembrie 2019 şi la şedinţa de săptămâna trecută, unde am găsit o echipa de bună credinţă, dar subdimensionată, am aflat că noul termen este iulie 2020”.

Citește și Dăncilă promite oprirea defrișărilor. În mandatul ei, au dispărut, ilegal, milioane mc de pădure

Ministrul o întreabă pe Viorica Dăncilă cu ce tupeu vorbește despre calitatea aerului, deoarece ne aflăm în infringement cu 3 orașe mari pe calitatea aerului și urmează, cel mai probabil, și altele, iar fostul guvern nu a mișcat un deget pentru a rezolva situația.

Alexe acuză fostul premier că i s-a spus să vorbească despre mediu în campanie electorală pentru că dă bine la electorat.

„Doamnă, în toată cariera dumneavoastră nu ați rostit un singur cuvânt despre mediu, este un domeniu pe care PSD-ul dumneavoastră l-a subfinanțat și batjocorit an de an. Ați ținut salariile jos, sperând că profesioniștii din sistem să plece. Unii au cedat, dar mai sunt câțiva care s-au încăpățânat să rămână și să vi se opună. Prin interpușii dumneavoastră i-ați amenințat, discreditat și batjocorit pe acești oameni”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -