Primarul S6 vrea transport în comun la timp: Mașinile generează multe costuri şi externalităţi

DE Bianca Iosef | Actualizat: 22.06.2022 - 19:34
Primarul S6 vrea transport în comun la timp: Mașinile generează multe costuri şi externalităţi/ Facebook

Transportul auto individual generează foarte multe costuri şi externalităţi, a declarat Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, care consideră că soluţia pentru un transport eficient în oraşe este reprezentată de transportul în comun - curat şi la timp.

SHARE

„Viziunea pe care o am eu după patru ani de Consiliu General şi aproape doi ani de primar: îmi doresc un oraş pentru oameni, în special. Străzi animate de copii şi de oameni care se plimbă liniştiţi. Problema este că auto individual generează foarte multe costuri şi externalităţi. Dacă parchezi o maşină ieftină pe un trotuar, asta nu înseamnă că nu sunt costuri. Sunt costuri - de scădere a siguranţei traficului, pentru că trebuie să ieşi pe stradă ca să mergi, sunt costuri care ţin de confort, sunt costuri care ţin de estetică - că ne apasă şi ne agresează oraşul - costuri pe care le plătesc toţi ceilalţi, nu doar cel care se deplasează cu maşina individuală oriunde vrea, oricând, nestingherit de nimeni şi o poate lăsa oriunde", a spus Ciucu, la dezbaterea „Opţiuni esenţiale pentru mobilitatea din Bucureşti".

Citește și: O fată de 14 ani a plecat la bunici. Pe drum, a fost atacată și violată de un bărbat de 45 de ani

Edilul Sectorului 6 a precizat că transportul auto individual mai are o problemă, respectiv nişte costuri pe ceea ce priveşte partea de origine/destinaţie, dar şi partea de traseu, extrem de mari şi care se reflectă inclusiv în sănătatea noastră, conform Agerpres.

„Alegerea mea sinceră - o zic tranşant, fără populisme (...), eu aş veni cu proiecte care să investească semnificativ în transportul în comun - să fie curat, să fie la timp, să fie predictibil, să fie bine conectat, să fie prioritizat. Şi cu proiecte de transport alternativ, urmând să facem investiţii în infrastructură mai degrabă în structura periferică, pentru a putea să lăsăm opţiunea oamenilor care vin în Bucureşti să aibă unde să-şi lase maşina", a mai spus Ciucu.

El a adăugat că soluţia este de a schimba modul de gândire al oamenilor, dar şi o viziune a unei administraţii care să vină şi să educe.

„Leadership-ul înseamnă să vii şi să propui proiecte, să te ţii pe termen lung de o viziune, nu doar să vezi ce scrie în sondaje, că vrei doar locuri de parcare, că vrei mai mult transport auto. Asta este viziunea pe care v-o propun", a concluzionat Ciucu.

Citește și:VIDEO Momentul în care un avion cu 126 de pasageri la bord ia foc la aterizare în Miami

Evenimentul prilejuit de dezbaterea „Opţiuni esenţiale pentru mobilitatea din Bucureşti" a fost organizat de Comisia de Transporturi a PNL Bucureşti.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.