Ciucă: „Campionul David Popovici va primi un milion de lei din Fondul de rezervă al Guvernului”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.06.2022 - 15:04
Ciucă: „Campionul David Popovici va primi un milion de lei din din Fondul de rezervă al Guvernului”/FOTO: Facebook/DavidPopovici

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că va fi alocată înotătorului David Popovici suma de un milion de lei din Fondul de rezervă al Guvernului.

SHARE

"Astăzi în cadrul şedinţei de guvern am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi în felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă de un milion de lei", a declarat Ciucă după şedinţa de guvern.

Înotătorul român David Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, în proba de 100 m liber, miercuri, şi în cea de 200 m liber, luni, la care a stabilit şi un nou record mondial de juniori.

Popovici este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad, potrivit Agerpres.

Presa internațională este la picioarele lui David Popovici

Presa internaţională a salutat naşterea unui nou superstar al înotului mondial, după ce sportivul român David Popovici, la doar 17 ani, a cucerit de o manieră spectaculoasă două medalii de aur (100 şi 200 m liber) la Mondialele de înot de la Budapesta.

Citește și: Corespondență din Harkov: Armata rusă bombardează intens orașul. Cel puțin 5 explozii într-o oră

The Times îl supranumeşte printr-un joc de cuvinte ''noua torpilă'' (New Thorpedo), cu referinţă la marele campion australian Ian Thorpe, cvintuplu campion olimpic şi de zece ori campion mondial în probele de la stilul liber. Thorpe, regele probei de 200 m liber, a devenit la doar 15 ani cel mai tânăr campion mondial la 400 m, dar, conform Times, acum toţi ochii sunt pe ''Thorpedo, un adolescent talentat, care şi-a depăşit colegii mai în vârstă şi mai experimentaţi şi care posedă aceleaşi atribute fizice şi perspicacitate tactică care l-au făcut pe australian cel mai bun la stilul liber din toate timpurile''.

Citește și: Coaliția PNL-PSD-UDMR a decis compensarea parțială a prețurilor benzinei și motorinei pentru 3 luni

Agenţia France Presse a scris că Popovici este ''noul rege al cursei regine'', după victoria românului la 100 m liber, în timp ce agenţia spaniolă EFE a relevat că David ''a devenit stindardul autenticei revoluţii de tineret care se desfăşoară la Campionatele Mondiale de la Budapesta, după ce şi-a agăţat la gât a doua medalie de aur în capitala maghiară, câştigând finala la 100 m liber''.

''Dar dacă dubla lui David Popovici a confirmat naşterea unui nou superstar mondial, timpul său câştigător de 47sec58 /100 a arătat clar că românul are destul loc de îmbunătăţire'', a adăugat EFE.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te