Premierul, despre slujba de Înviere: Mască, distanțare socială și dezinfectant

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 21.04.2021 - 16:32
Premierul, despre slujba de Înviere: Mască, distanțare socială și dezinfectant. Sursa: Facebook Arhiepiscopia Tomisului

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că noaptea Paştelui va fi fără niciun fel de probleme, menţionând că nu se va interveni în modul de desfăşurare a slujbelor religioase.

SHARE

Circulaţia în noaptea de Înviere va fi permisă fără declaraţie, dar trebuie respectate regulile privind purtarea măştii, distanţarea socială, a precizat Florin Cîțu.

Românii vor trebui să respecte trei reguli: mască, distanțare socială și dezinfectant. Premierul precizează că a primit și de la Patriarhia Română un set de recomandări.

„Am avut o întâlnire foarte bună cu reprezentanții cultelor religioase care sărbătoresc în perioada următoare Paștele. Am vrut să discutăm puțin despre cum se va desfășura acea noapte, care vor fi regulile. Lucrurile sunt foarte simple pentru acea noapte din punctul nostru de vedere - doar respectarea regulilor pe care le avem: mască, distanțare socială și dezinfectant”, a precizat Florin Cîțu, potrivit RFI.

Premierul a menționat că autoritățile nu vor interveni asupra modului în care se desfășoară slujbele.

Citește și:  Ciolacu: „Clotilde Armand a pierdut alegerile”. De ce nu e adevărată informația

„Am primit și de la Patrirhia Română un set de recomandări. Le luăm în calcul. Eu cred că lucrurile sunt foarte clare și cu siguranță vom avea o noapte a Paștelui fără niciun fel de probleme.

Le-am mulțumit sincer reprezentanților cultelor pentru implicarea în campania de informare până acum cu privire la vaccinare și am cerut în continuare susținere.

Este foarte important, am spus, ca să avem parte de sărbători în viitor fără mască, fără distanțare, fără dezinfectant să avem o campanie de vaccinare de succes”, conchide premierul.

El a precizat că în noaptea de Înviere nu este nevoie de declaraţie pentru a circula, dar restaurantele şi toate celelalte localuri rămân închise.

Citește și: Cristi Borcea recunoaște: „Am patru copii concepuți în detenție. Nu am fost la camera nupțială”

„Pentru nimeni nu e nevoie de declaraţie. (...) În afară de circulaţie, totul este închis, restaurante. În ceea ce priveşte circulaţia, nu este nevoie de declaraţie. Este o noapte specială şi ar trebui să rămână aşa", a precizat Florin Cîţu.

Creștinii vor putea participa la slujbele de Înviere și nu vor completa declarații, spunea și președintele Klaus Iohannis.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.