Ciolacu: „Clotilde Armand a pierdut alegerile”. De ce nu e adevărată informația

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 21.04.2021 - 11:46
Ciolacu: „Clotilde Armand a pierdut alegerile”. De ce nu e adevărată informația. Foto Facebook

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, ar fi pierdut, de fapt, alegerile locale, pentru că Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a renumărat voturile și a ieșit câștigător Dan Tudorache.

SHARE

Marcel Ciolacu a mers și mai departe și a susținut că desființarea SIIJ e dorită de coaliția de guvernare pentru a îngropa ancheta privind o fraudare a alegerilor locale de la Sectorul 1.

Citește și:  Mandatul românesc de arestare a Rechinului e degeaba. A fost suspendat de un judecător mexican

„Ancheta de la SIIJ, pentru că șeful biroului electoral de sector era magistrat și ancheta e dusă de SIIJ, aflăm că doamna Clotilde a pierdut alegerile.

Vă dau detalii - mai sunt 220 de saci de numărat, dar trendul electoral e unul foarte clar: se va demonstra că dl. Tudorache a câștigat alegerile.

În momentul în care se desființează SIIJ e desființează și această anchetă și atunci o îngropăm. Eu nu înțelegeam de ce este acest elan de desființare a SIIJ. În seara asta am aflat - au mutat numărătoarea la Poliție... Uite, oamenii aceia și-au făcut treaba”, a susținut, la TVR, președintele PSD. 

Marcel Ciolacu a adăugat că pregătește un referendum pentru a schimba rezultatul din 27 septembrie. 

„Informația este că dl Tudorache a câștigat alegerile. Tehnic, vom declanșa strângerea de semnături și referendum pentru a face alegeri în Sectorul 1. Presupun că dna Clotilde nu este bolșevică, ca pe timpul lui Stalin - nu contează cine votează, ci cine numără - și-și va da demisia, va pleca. Îi anunț cu tristețe că SIIJ nu se va desființa în 15 zile până ancheta va fi finalizată”, a menționat Marcel Ciolacu.

Citește și: Deputatul Ghiță lovește din nou: Transilvania, pierdută integral fiindcă ungurii cumpără pășunile

Clotilde Armand: Vin după voi și n-am să vă las în pace până nu recuperez fiecare leu pe care l-ați furat

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a scris, în replică la afirmațiile lui Marcel Ciolacu că informația este mincinoasă. 

„Șeful PSD spune că am pierdut alegerile. După ce toate instanțele de judecată din România au decis că eu sunt primarul ales al Sectorului 1, s-a trezit dl. Ciolacu la câteva luni de la hotărârea judecătorească definitivă să arunce încă un fake news la Televiziunea Publică.

Părerea lui este că fostul primar diamant a câștigat alegerile din Sectorului 1. Atunci când un PSD-ist spune asta înseamnă că este exact pe dos.

Sunt atât de disperați cei din PSD că i-am decuplat de la contractele cu banii publici că nu mai știu ce să inventeze. Și folosesc acest caz pentru a nu desființa secția specială de execuție a magistraților creată de Dragnea și Tudorel Toader.

Dle. Ciolacu am o veste tare tristă pentru dvs. și restul pesediștilor: vin după voi și n-am să vă las în pace până nu recuperez fiecare leu pe care l-ați furat de la cetățenii Sectorului 1. Și credeți-mă că am să vă găsesc. Pe toți”, a scris Clotilde Armand. 

Ulterior, aceasta a prezentat o listă cu publicațiile care au primit bani de la Primăria Sector 1, despre care afirmă că au răspândit „minciuna lui Marcel Cioacu”.

 

Citește și: Cristi Borcea recunoaște: „Am patru copii concepuți în detenție. Nu am fost la camera nupțială”

Renumărarea voturilor la Sectorul 1, fără efecte electorale

În februarie, un procuror de la Secția Speciale pentru Investigarea Infranțiunilor din Justiție (SIIJ) a cerut renumărarea voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1, ca urmare a unei plângeri a PSD.

Decizia a fost luată ca urmare a unei plângeri PSD, partid care a reclamat comiterea unor infracțiuni de către Dan Barna, președintele USR, procurorul Nicolae Sprâncu – președintele Biroului Electoral Sector 1 și Andrei Nicolescu, membru USR. 

PSD este nemulțumit că Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, a pierdut alegerile din 27 septembrie. 

Citește și: Un procuror a cerut poliției să renumere voturile obținute de Clotilde Armand

Acțiunea procurorului și a polițiștilor nu va putea schimba, însă, rezultatul acestui scrutin, potrivit lui Constantin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP). 

„La momentul acesta, atât timp cât a fost publicat procesul verbal cu numărătul voturilor în Monitorul Oficial și a fost validat de instanță mandatul primarului ales, acest mandat merge pe întreaga perioadă.

Nu există nici o posibilitate ca mandatul primarului de la Sectorul 1 să înceteze și să fie reluate alegerile”, a explicat Constantin Mitulețu-Buică pentru Newsweek România

Singurul efect al dosarului deschis de Secția Specială poate fi cel mult în zona penală. 

Citește și: OFICIAL Renumărarea voturilor la Sectorul 1, fără efecte electorale. Clotilde Armand rămâne primar

_____________________________

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.