Cioloș ezită să spună dacă va vota pentru Goulard, candidata Franței la postul de comisar european

DE Mircea Marian | Actualizat: 18.09.2019 - 10:51
Dacian Cioloș și Emanuel Macron, la discuțiile care au avut loc marți, la Paris Foto: Facebook

După o întrevedere cu președintele Franței, Emanuel Macron, fostul premier Cioloș a scris, pe Facebook, că îi va evalua pe toți candidații la posturile de comisar european în funcție de o serie de criterii, unul din ele fiind `integritatea și posibile conflicte de interese`.

SHARE

În cazul Plumb, europarlamentarii români din grupul Renew au fost fermi de la bun început. `Guvernul României, condus de Viorica Dăncilă, a ignorat mesajele politice clare transmise de partenerii europeni printre care și grupul Renew Europe (a treia forță politică în PE) iar candidatura Rovanei Plumb riscă să fie respinsă la votul din comisiile Parlamentului european (...) Atenționăm Guvernul PSD că prin insistența de a o susține pe Rovana Plumb își bate joc de această demnitate publică europeană și, dacă nu o retrage rapid pe Plumb, se va face de râs și va fi forțat să vină cu o altă nominalizare după respingerea ei în Parlament`, se arată într-un comunicat USR PLUS. 

În schimb, în cazul candidatei Franței la postul de comisar european, Sylvie Goulard, Cioloș a încercat să o apere, arătând că ea a lămurit, în fața Parlamentului European, acuzațiile care i-au fost aduse. `Am spus că am discutat cu doamna Goulard despre rezultatele anchetei făcute de Parlamentul European în cazul său, că acolo lucrurile au fost lămurite. Puteți consulta cu toții concluziile Parlamentului. Între timp, a fost demarată o anchetă judiciară în Franța și așteptăm ca doamna Goulard și autoritățile franceze să ne aducă lămuriri în acest caz`, a scris Cioloș pe Facebook.

În 2017, Sylvie Goulard a demisionat din funcția de ministru al Apărării al Franței, după ce a fost acuzată că a plătit ilegal o asistentă din Parlamentul European. Goulard a returnat acestei instituții suma de 45.000 de euro, plățile ilegale către această asistentă. Totuși, ea rămâne sub investigația OLAF, scrie The Times, și, acum zece zile, a fost interogată de poliția franceză. 

Goulard trebuie să explice și suma de 10.000 de dolari/ lună primită timp de trei ani de la un think tank din Statele Unite, Berggruen Institute. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -