Primii „exotici” din cursa pentru președinția României: unii cu Dracula, alții cu Pământul plat.

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 21.08.2019 - 15:06

Primul tur al alegerilor prezidențiale 2019 are loc în data de 10 noiembrie. În cursa pentru scaunul de la Cotroceni și-au anunțat intenția de a participa persoane cu idei dintre care mai ciudate.

SHARE

Primul pe lista out-side-urilor este Dorin Stoichescu, care candidează la președinția României sub sloganul „PȚL Dracula”. Acesta apare îngistrat la OSIM cu mărcile Țeapa lui Dracula și Lancea lui Dracula.



Pleșoianu, candidatul care câștigă alegerile pe Facebook

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a anunțat că va candida ca independent la alegerile prezidențiale după ce PSD a validat-o pe Viorica Dăncilă candidat al partidului.

Liviu Ioan Adrian Pleșoianu are 39 de ani și este deputat PSD de București. El a ieșit în evidență, în perioada protestelor generate de adoptarea OUG 13, când pleda pentru organizarea de contramanifestații. Apoi, când nou-instalatul ministru al Justiției, Tudorel Toader, și-a prezentat raportul de evaluare a procurorului general și procurorului-șef al DNA, Pleșoianu a contestat vehement concluziile raportului și spunea că ia în calcul demisia din PSD dacă partidul își asumă poziția lui Toader.

Tot Pleșoianu protesta în 2017, în faţa sediului DNA,faţă de prezenţa Laurei Codruţa Kovesi la conducerea instituţiei.El spunea că se va afla „în spaţiul său privat” din faţa sediului DNA, pentru a-şi petrece timpul liber la „Templul Anticorupţie”, unde sălăşluieşte „divinitatea sa”, în condiţiile în care „nu se mai poate trăi aşa în această ţară”.

Recent, deputatul PSD a început să distribuie pe pagina sa de Facebook sondaje realizate prin intermediul rețelei de socializare, care îl arată ca fiind favoritul publicului pentru scaunul de la Cotroceni.

Radu Moraru, „Nașul” contracandidaților la președinție

Un alt candidat atipic în cursa pentru prezidențiale este cunoscutul realizator și patron de televiziune Radu Moraru, cunoscut drept „Nașul”.

Acesta și-a anunțat candidatura la sfârșitul anului trecut, printr-un clip video postat pe site-ul televiziunii Nașul.tv. Moraru spunea atunci că „la 100 de ani de Românie, în fața tuturor “patrioților de mucava”, vă anunț că voi candida la Presedinția României!

O lună mai târziu, în ianuarie 209, site-ul Paginademedia.ro a surprins, pe Nașul TV, o analiză „SWOT” a „candidatului” Radu Moraru. Potrivit acelei scheme, pe Moraru îl recomadă faptul că este patronul televiziunii Nașul TV, lucru care i-ar da posibilitatea să aibă „suport media la dispoziție 100%.”

Mai mult, printre punctele slabe ale lui Moraru, se numărau „dușmanii politici și economici”, situația financiară precară și lipsa prezenței sale pe rețelele de socializare.

De asemenea, Moraru a pubicat o carte în 2019 cu titlul „Politicienii și-au găsit Nașul”, pe care o promovează prin intermediul site-ului personal. Tot acolo el spune că are șanse pentru că țoti românii s-au săturat de săracia și dezastrele din România ultimilor 30 de ani, tot ei vor un „președinte independent 100% care să nu fie sluga nimănui”.

Ramona Ioana Bruynseels crede că Pământul e plat

Ramona Bruynseels a intrat în cursa pentru prezidențiale din partea Partidului Puterii Umaniste, controlat de Dan Voiculescu, în cadrul unui congres, în care cei peste 700 de delegați prezenți au desemnat-o în unanimitate.

Candidata la preşedinţie din partea umaniştilor a fost numită în decembrie anul trecut consiliera premierului Viorica Dăncilă pentru mediul de afaceri, dar a demisionat după alegerile europarlamentare. În guvernarea lui Mihai Tudose a condus Direcţia Coordonare Politici şi Priorităţi, iar în perioada 2015-2016 a fost specialista în comunicare a fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Pe site-ul oficial, Bruynseels susține că oamenii ar trebui să o voteze pentru că ea crede „cu tărie în țara mea și în oamenii acestei țări. Avem un potențial uriaș și cred că împreună putem construi un viitor mai bun. Trebuie doar să vrem și să fim lăsați să o facem”. Viziunea acesteia este concentrată pe redobândirea mândriei „de a fi român”.

Fosta consultantă a lui Gabriel Oprea este membră a grupului „The Flat Earth Revolution – (Pământul Plat) România”, care susţin că, în colaborare cu NASA, guvernele corupte ale lumii ne ascund că planeta Pământ nu este sferică, ci plată şi rigidă, potrivit replicaonline.

Funar promite jumătate din bogățiile țării

Gheorghe Funar și-a anunțat, de asemenea, candidatura, din partea Partidului România Noastră. Într-un mesaj video postat pe Facebook, fostul primar al Clujului afirmă că la Roşia Montană şi în munţii Apuseni ar fi „metale care nu există în tabelul lui Mendeleev” şi propune ca la revizuirea Constituţiei românii să primească 50% din valoarea bogăţiilor naturale extrase anual.

„Pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie a.c. se încearcă repetarea aceluiaşi scenariu referitor la ascunderea Adevărului privind: etnia candidaţilor, a părinţilor şi bunicilor acestora; religia lor; dubla cetăţenie; apartenenţa la Serviciile Secrete străine; legăturile cu O.N.G.-urile finanţate de miliardarul Soros etc.

Candidaţii anunţaţi, până acum, de partidele politice parlamentare pentru alegerile prezidenţiale şi care sunt mediatizaţi prin sondajele de manipulare a alegătorilor sunt cu toţii alogeni. Stăpânii străini ai României, cei care organizează şi controlează alegerile prezidenţiale din noiembrie a.c. au programat ca să le ofere, din nou, şansa românilor să aleagă un alogen în funcţia de Preşedinte al ţării”, susține Gheorghe Funar

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te