Predoiu le reproșează lui Daniel Dragomir și Sorin Strutinsky că n-au venit singuri la pușcărie

DE Valentin Mirică | Actualizat: 09.07.2020 - 22:28
Cătălin Predoiu Foto: Inquam

Ministrul Cătălin Predoiu a prezentat, la Realitatea Plus, situația mai multor fugari celebri, susținând că, în majoritatea cazurilor, „îndeplinit demersurile în vederea extrădării”. El a spus că este „optimist”.

SHARE

Predoiu le-a reproșat lui Sorin Strutinsky și colonelului Daniel Dragomir că nu s-au „conformat voluntar” și nu s-au prezentat să-și execute pedeapsa.

„Referitor la cele două persoane menționate (Sorin Strutinsky și Daniel Dragomir) au fost condamnate, deci au fost identificate, anchetate, inculpate și condamnate, deci Justiția și-a făcut datoria, cel puțin în cazul celor două persoane. Acum, aplicarea unei pedepse se face pe conformare voluntară, adică, în mod normal cel care a fost în fața Justiției și a primit o decizie de condamnare ar trebui măcar atâta lucru să facă, să accepte verdictul și să accepte pedeapsa și s-o execute”, a spus Cătălin Predoiu la Realitatea Plus, citat de știri pe surse.

Iată ce a spus ministrul Justiției despre alți fugari celebri:

- Începem cu domnul Morgenstern, este localizat în Brazilia, în fond, cererea de extrădare a fost admisă de instanțele braziliene, se află acum într-o procedură de recurs la Curtea Supremă din Brazilia, nu vreau să anticipez un verdict, dar să spunem că sunt optimist, dat fiind că la fond a fost o soluție favorabilă și că la un moment dat, domnul Morgenstern va păși din nou pe teritoriul României pentru a-și executa pedeapsa.

- Domnul Rizea, s-a făcut cerere de extrădare, din păcate, asta este situația în momentul acesta, Republica Moldova, nu-și extrădează cetățenii, dânsul are dublă cetățenie, dar noi am făcut o cerere de delegare a executării pedepsei în Republica Moldova, la care așteptăm răspuns, am făcut o invitație omologului pentru un tratat de extrădare între noi și Republica Moldova, pentru că nu există un astfel de tratat, dar nu am primit încă răspuns, deci și în cazul acesta Ministerul Justiției a făcut tot ce se putea. 

- Despre Alina Bica, despre care spuneați că este localizată în Madrid, sincer nu aveam această informație, nu pot s-o comentez

- Trecem la Puiu Popoviciu, de asemenea, cererea de extrădare a fost admisă în fond și se află într-o formă de recurs, așteptăm rezultatul.

Alina Bica a fost secretar de stat la ministerul Justiției în perioada în care Predoiu era ministru.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.