Cătălin Predoiu a numit în fruntea DGA un specialist în criminalitate economico-financiară

DE Florin Budescu | Actualizat: 09.11.2023 - 09:26
Cătălin Predoiu a numit în fruntea DGA un specialist - Foto: Facebook/Cătălin Predoiu

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, l-a împuternicit şef al Direcţiei Generale Anticorupţie pe Ovidiu Ciprian Antohe şi a mai făcut şi alte împuterniciri, printre care pentru funcţia de director al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.

SHARE

De asemenea, şi pentru şef şi adjunct la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, dar şi pentru şefia altor inspectorate din ţară.

“Ştiu că există o serie de poziţii vacante, ne-am aplecat asupra lor, treptat vom rezolva şi acest lucru. Pentru început, astăzi, aş vrea să vă anunţ că am luat hotărârea în primul rând să împuternicesc în calitate de şef al Direcţiei Generale Anticorupţie pe domnul Antohe Ovidiu Ciprian.

Cătălin Predoiu a numit în fruntea DGA un specialist

Este aici de faţă în prezent. Vă doresc mult succes în activitate, Direcţia Generală Anticorupţie fiind o structură cheie în Ministerul Afacerilor Interne. Cred că e inutil să spun de ce”, a declarat Cătălin Predoiu.

Din 2011, Antohe era director adjunct al Direcţiei Operaţiuni Speciale, de la Inspectoratul General al Poliţiei Române. Predoiu a prezentat apoi şi alte împuterniciri pe care le-a făcut.

“Apoi, în Poliţia Română, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate împuternicesc director pe comisar şef de poliţie Şerban Cătălin Bogdan. Mult succes! De asemenea, în Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, şef inspectorat, comisar şef Bâltac Dumitru, prezent aici.

Citeşte şi: Percheziții la Ministerul Sănătății. Ofițerii DGA și procurorii au descins în timpul unui concurs

Mult succes! Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, de asemenea, adjunct al inspectoratului, comisar şef Catană Daniel Ovidiu. Nu este aici, este prezent în misiune într-un alt judeţ.

În ceea ce priveşte ANA, împuternicesc pe domnul comisar şef de poliţie Negoiţă Niţă Cătălin Valentin în calitate de director adjunct”, a transmis Predoiu.

Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, Liviu Vasilescu, fusese acuzat de sindicatul Poliţiştilor de „metehne securiste”, în scandalul ofiţerului DGA din Olt, care a avut o dispută cu un judecător ICCJ.

Preşedintele Klaus Iohannis semnase atunci decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului-şef de poliţie Vasilescu, din Ministerul Afacerilor Interne. 

Citeşte şi: Iohannis a semnat decretul pentru încetarea raporturilor de serviciu ale şefului DGA. Era acuzat

De asemenea, el a precizat că a mai făcut împuterniciri pentru funcţia de adjunct al inspectorului general din cadrul IGPR, pentru funcţia de director general adjunct la Direcţia Generală de Management Operaţional, pentru două funcţii de director general adjunct la Direcţia Generală de Paşapoarte, pentru funcţia de director la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, pentru funcţia de director la Centrul Operaţional din cadrul Poliţiei Române, pentru un şef serviciu de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, pentru funcţia de şef inspectorat la IPJ Prahova şi IPJ Teleorman, pentru funcţiile de şef inspectorat şi adjunct la IPJ Bacău şi pentru director la Şcoala de Agenţi de Poliţie Cluj-Napoca, conform News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te