Baronul PSD Dumitru Buzatu, 5.000 de euro lunar de la stat ca să spună că nu există coronavirus

DE Petre Bădică | Actualizat: 16.07.2020 - 21:51
Dumitru Buzatu/FOTO: g4media.ro

Președintele Consiliului Județean Vaslui nu crede în măsurile guvernului și ale medicilor împotriva COVID. El susține că virusul nici nu există. Acest model de comportament iresponsabil este recompensat cu un salariu lunar de 5.000 euro de la bugetul de stat.

SHARE

Declarațiile lui Buzatu vin în ziua în care s-au înregistrat cele mai multe infectări de coronavirus - 777.

Președintele Consiliului Județean Vaslui, baronul PSD Dumitru Buzatu nu crede în coronavirus și spune asta oricui îi lasă deschis un microfon.

„Evident, cred în Dumnezeu. Nu cred în coronavirus. E o chestiune de determinare medicală, nu de credinţă. Dacă cineva vrea să propovăduiască coronavirus, e treaba lui... Eu cred că trebuie măsuri mai complicate: cu ce îi tratăm pe bolnavi, cum stimulăm cercetarea. În rest,  purtaţi mască, staţi în casă!  Mergeţi mai departe cu măsurile şi vedem unde vom ajunge”, a declarat ironic, preşedinte CJ Vaslui citat de adevarul.ro  

Buzatu a fost clar și a continuat: „Eu nu port mască. E decizia mea”.

Purtarea măștii este obligatorie în spațiile închise peste tot în România. Refuzul lui Buzatu de a purta mască, cea mai importantă măsură de prevenire a infectării cu COVID, este cu atât mai gravă cu cât baronul PSD deține cea mai importantă funcție în admnistrația județului Vaslui.

Deși nu respectă normele în materie de prevenție a COVID, Buzatu a avut grijă să se folosească de legile statului pentru a-și mări nejustificat salariul de bugetar.

Legea salarizării unitare, impusă de PSD și intrată în vigoare de la 1 iulie 2017, a dat mână liberă șefilor administrației locale în stabilirea salariilor angajaților din primării și consilii județene. Salariile angajațiilor din Consiliile Județene și primării au explodat.

Salariul lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean din unul din cele mai sărace județe ale României, Vaslui, a crescut de 4,5 ori în patru ani.

La data de 31 martie 2020, când în România era, deja, decretată starea de urgență, Dumitru Buzatu câștiga suma de 18.720 de lei la care se adăuga 4.680 de lei, „drepturi pentru activități prestate în proiecte”, adică 25% din salariu.

În total, Dumitru Buzatu câștiga, la 31 martie 2020 suma de 23.400 de lei lunar, adică 4.980 de euro brut. La această sumă se adaugă o indemnizație lunară de hrană de 347 de lei și tichete de masă.

Șeful statul câștigă doar cu foarte puțin mai mult – 24.960 de lei.

Salariul a crescut ca Făt Frumos: de 4,5 ori în 4 ani

Cu un an înainte, la 31 martie 2019, Dumitru Buzatu câștiga aceeași sumă lunară, iar în martie 2018 cu 1.000 de lei, lunar, mai puțin.

În septembrie 2017, Buzatu câștiga 16.000 de lei brut pe lună, cu 6.000 de lei mai puțin decât în acest an.

În 2016, însă, Dumitru Buzatu câștiga, anual suma de 61.284 de lei, adică 5.100 de lei pe lună.

În numai 4 ani, salariul lui Dumitru Buzatu a crescut de la 5.100 de lei la 23.400 de lei pe lună.


Citește și: Dezmăț pe bani publici în Consiliul Județean Vaslui

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te