Ursul Arthur, prințul străin care suge sânge românesc și extremismul anti UE

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 06.05.2021 - 23:10

Uciderea marelui urs Arthur a stârnit un uriaș val de emoție în România. Firesc. Și pe mine m-a revoltat că un exemplar superb din Munții Carpați a fost omorât pentru orgoliul stupid al unui individ care găsește plăcere din moarte, în condiții care sugerează mai degrabă corupție.

SHARE

Uciderea ursului Arthur a revoltat România nu doar pentru că a fost omorât un exemplar superb de urs, unul dintre cele mai frumoase din Munții Carpați, după cum l-au catalogat activiștii de mediu care cunosc fauna montană. 

Oamenii au fost supărați și când un alt urs a fost lăsat să agonizeze pe marginea drumului, cu picioarele rupte, până la moarte, pentru că autoritățile au trebuit mai întâi să se acopere de hârtii și aprobări, în loc să-l tranchilizeze. 

Citește și: Urs lovit de mașină, lăsat să agonizeze pe marginea drumului. Prefectul va fi demis

Românii au fost nervoși și când un urs speriat a fost ucis la Sibiu, chiar în oraș, de cei care ar fi trebuit să-l salveze, dar care nu au știut mai mult decât să fie niște carcase fără suflet și cu arma în mână. 

Dar cele două cazuri au fost dovezi ale incompetenței aparatului de stat. Au arătat prostie, dar nu neapărat rea-voință. 

În cazul ursului Arthur, ce a revoltat este mirosul pestilențial de corupție care se simte în jurul acestei vânători. 

Prințul austriac cu poftă de sânge a venit chipurile să îi scape pe localnici de un urs care făcea probleme oamenilor.

La numai 24 de ore de la sosirea în România a avut marele „noroc” să se întâlnească cu un „trofeu de 593 de puncte din 600” și marele „ghinion” de a apăsa din greșeală pe trăgaci. 

Ursul alpha, spun specialiștii, stă ascuns adânc în pădure, are teritoriul său retras și nu are nevoie de oameni, de care de altfel se ferește.

Să-l găsești și să-l ucizi așa de repede de la sosirea într-un teritoriu pe care nu-l cunoști nu e posibil decât cu complicitatea celor care te-au adus acolo. 

Citește și: Marea minciună din cazul ursului Arthur: ministrul nu putea da derogare pentru ursoaică cu pui

Bun, e o anchetă în curs, nu vreau să mă arunc eu acum la mai multe speculații. Mă îndoiesc sincer că se vor găsi vinovați în acest caz, până la urmă și ministrul Mediului, acest exemplar de lup carpatin pe două picioare pus paznic la oi, a sugerat deja că ursul a fost de vină că a trecut prin fața glonțului de prinț. 

Altceva vreau să remarc: din toată revolta declanșată de mișeleasca ucidere a marelui Arthur, s-a tras un fir periculos, încă unul prin care personaje interesate încearcă să deșire țesătura dintre România și Uniunea Europeană. 

Faptul că Emanuel Prinz von und zu Liechtenstein vine din Austria a fost suficient pentru ca un cor de bocitoare rău intenționate să-și smulgă părul din cap pentru sângele și sudoarea bietei țărișoare România care, iată, este exploatată de străini răi, care profită de naivitatea localnicilor buni la suflet care se vând pe mărgele de sticlă. 

AUR nu a lipsit din cor, după cum o arată și captura de mai jos. 

Citește și: Cel mai mare urs din România, ucis, în martie, de un prinț din Austria care a plătit 7000 de euro

Din nou, unii idioți utili și alți idioți care știu bine ce fac au mai adăugat niște combustibil la încă firavul foc anti UE pe care se chinuie să-l întețească în societatea românească. 

Citește și: Cazul Arthur. Ministrul Mediului urăște urșii. Tanczos Barna militează din 2015 pentru uciderea lor

Cazul Arthur nu are, în realitate, legătură cu naționalitatea ucigașului. Faptul că Prinz este austriac nu contează în chestiune. De mult mai multe ori înaintea lui trăgătorii au fost români de-ai noștri, din ăia de au avizul La Familia. 

Problema aici e corupția locală, nu pofta de sânge internațională.

Prinz a prins momentul prielnic să-l aibă pe Arthur împăiat la castel pentru că niște indivizi de pe aceste meleaguri, care vorbesc limba română la fel ca Sorin Lavric și Tudor Șișu, i-au permis să o facă. 

Legile românești în materie de protecție a carnivorelor mari sunt bune, o spun tot specialiștii. Doar că nu se aplică. Și nu se aplică de către cetățeni de aici, unii dintre ei probabil care-și pun drapelul la mașină de 1 Decembrie. 

Ba, mai mult, nu doar că UE nu suge sângele poporului român și al urșilor săi, dar mare parte din presiunea pentru protejarea vieții ambilor vine tocmai de la Bruxelles.

Directive europene au obligat Bucureștiului să le pună vânătorilor pasionați de trofee puștile în cui și au contribuit la băgarea în cușcă a vânătorilor de euro trași din banii publici.

Sigur, ca și corupții, și cei care fac din ucidere un sport s-ar simți mai bine dacă legile ar veni de la Moscova.

Dar nu cred că și noi, ceilalți, am vrea asta.

Nu de alta, dar în raza glonțului, dacă ar fi după metehnele de la Kremlin, s-ar putea să fie un om care face probleme, nu un urs. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te