Cum jucăm în meciul dintre vaccinați și nevaccinați

DE Mihai Duță | Actualizat: 25.10.2021 - 19:46

În cercul meu de cunoscuți, majoritatea sunt vaccinați. Ce credeți că s-a întâmplat cu cei nevaccinați?

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Am spus mereu că pentru a-ți da seama ce se întâmplă în realitate este greșit să te raportezi la cercul tău de cunoscuți. 

Însă acum exact asta voi face. Pentru că, până la urmă, viața ne-o petrecem, în cea mai mare parte, printre cunoscuți. 

Asta e, n-am printre apropiați fani șoșoci și conspiraționiști, nici nu vreau să intru în vreun grup de-al lor, așa că textul ăsta nu li se adresează pentru că eu nu cred că astfel de oameni ar înțelege ceva.

În ultimele zile văd pe rețelele sociale o încleștare acerbă între vaccinați și nevaccinați.  Oameni care-l regretă pe Ceaușescu vorbesc acum despre drepturi și libertăți. Apar teorii din văgăunile internetului care-ți demonstrează clar că o să-ți crească solzi și o să mori peste șase luni sau un an.

Îndată se face anul de când omenirea a început să se vaccineze și, ce ce să vezi, n-au apărut solzii nicăieri. Acum, termenul conspiraționiștilor a crescut: lasă că vedeți voi peste doi-trei ani. Exact ca sterilitatea aia pe trei generații de care vorbea Șoșoacă.

Nevaccinații spun că vaccinații zic despre ei că-s proști, apoi le explică vaccinaților că sunt și mai proști și că o să moară în chinuri.

Pentru mine e foarte simplu să-mi dau seama cu cine am de-a face. Dacă văd cuvintele "vaxxin" și "înțepat" e clar.

Spuneam la început că  majoritatea cunoscuților mei sunt vaccinați. Ce am făcut cu ceilalți? Păi ce puteam face cu niște oameni pe care îi știam de 20-30 de ani? 

Ne-am întâlnit, am râs, am petrecut și ne-am ajutat la fel ca înainte. Dacă unul dintre noi nu s-a simțit bine, a preferat să anunțe și să stea deoparte până când s-a clarificat situația. Și au fost vreo două cazuri în care așa am evitat să ne îmbolnăvim și ceilalți de COVID.

Am dezbătut, desigur, și despre vaccinare, dar nu ne-am bătut și nici nu ne-am șters numerele din agendă.

Asta și pentru că absolut toți erau convinși de existența și de periculozitatea bolii și, ca atare, respectau regulile de prevenire. 

Avem în continuare grijă unii de alții așa cum am avut și până acum. Unii s-au și vaccinat între timp. Însă cel mai important lucru este să reușim să trecem cu toții peste această încercare întregi la trup și la suflet.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te