VIDEO Primar, jefuit de 100.000 euro din casă. Oficial, trăia din salariu. Nu avea bani în conturi

DE Petre Bădică | Actualizat: 30.05.2022 - 17:32

În timp ce petrecea alături de soție, la un botez, hoții au furat 100.000 de euro din casa unui primar. În ultima sa declarație de avere, primarul apare ca fiind sărac ceea ce naște o serie de suspiciuni.

SHARE

Primarul era la o petrecere, împreună cu soția, în timp ce hoții dădeau lovitura. Acasă erau doar cei doi copii.

Citește și: Cine este femeia puternică din spatele lui Vladimir Putin, șefa Băncii Centrale a Rusiei

„Suntem distruși, ca fiecare. Soțul este foarte bulversat. Copiii erau acasă, dormeau. Nu au auzit nimic. Am fost la un botez și când am venit acasă, am găsit... ce să vă zic... dezamăgirea”, a povestit soția primarului.

„Dezamăgirea” este evaluată la 100 de mii de euro. Banii pe care i-au luat spărgătorii ar proveni din afacerile cu terenuri și utilaje ale primarului, spun localnicii, pentru Digi24.

Primarul Claudiu-Ionuț Girga a fost ales primar al localității Dârvari în anul 2020, din județul Mehedinți candidând din partea Partidului Social Democrat.

Citește și: Serviciile secrete: Rușii cred că ucrainenii vor negocia la iarnă, când o să le fie frig

Ultima sa declarație de avere este tocmai din 2020 când a candidat. Primarul nu menționează că ar avea nici utilaje și nici terenuri așa cum susțin locanicii. Este chiar sărac.

Are un singur teren de 1.200 de mp pe care și-a clădit o casă de 150 mp. Are cinci mașini, toate mai vechi de 13 ani, una având chiar un sfert de secol. Nu are bijuterii, bani în cont sau datorii. Trăiește doar din salariul de 4.500 lei brut. Soția câștiga suma de 500 lei pe lună.

 

 Fiecare poate trage singur concluzia de unde avea primarul 100.000 de euro la saltea din moment ce nu declară terenuri, case sau afaceri.

De unde zice primarul că avea banii

„Sunt niște camere de supraveghere, dar au fost ocolite printr-un punct mort. Nu bănuiesc pe nimeni, nu cred că știa nimeni.

Nu țineam în casă. Am vândut niște utilaje mai vechi, eu lucrez niște terenuri, și urmă să îmi achizitionez o combină agricolă. Am scos niște bani. Nu țineam ascunși, îi țineam în casă. La mine în casă nu intrau persoane străine”, a spus primarul. 

Documentul pe care îl publicăm arată că, în 2020 primarul nu avea nici utilaje și nici terenuri pe care ar fi putut să le vândă. Poate le-a moștenit între timp.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.