Procurorul „Portocală” a fost achitat în primă instanță pentru cercetare abuzivă

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 31.10.2022 - 14:56
Procurorul MIrcea Negulescu are șanse să scape de dosar

Un complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, luni, achitarea fostului procuror Mircea Negulescu, de la DNA Ploieşti.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Acesta a fost trimis în judecată pentru cercetare abuzivă, participaţie improprie în modalitatea instigării la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, influenţarea declaraţiilor în speţa în care DNA l-a cercetat pe fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Instanţa a respins, de asemenea, acţiunea civilă formulată de politician. Decizia ICCJ nu este definitivă.

„Achită pe inculpatul Negulescu Mircea (...) pentru săvârşirea infracţiunii de cercetare abuzivă (...), achită pe inculpatul Negulescu Mircea pentru participaţie improprie în modalitatea instigării la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare (...), achită pe inculpatul Negulescu Mircea pentru săvârşirea infracţiunii de influenţarea declaraţiilor martorilor (... în raport cu declaraţia martorei Stroe Cecilia Cristina).

Achită pe inculpatul Negulescu Mircea pentru săvârşirea infracţiunii de influenţarea declaraţiilor martorilor (în raport cu declaraţia martorului Alexe Răzvan).

Achită pe inculpatul Negulescu Mircea pentru săvârşirea infracţiunii de influenţarea declaraţiilor martorilor (în raport cu declaraţia martorului Vaida Mihai Florian). (...)

Respinge acţiunea civilă formulată de partea civilă Cosma Vlad Alexandru ca neîntemeiată”, este decizia pronunţată de ÎCCJ luni.

Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Mircea Negulescu, zis „Portocală”, fost procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi apoi la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, a fost exclus din magistratură în aprilie 2019.

Citește și: HARTA Pe unde va trece trenul care va înconjura, dar va avea și stații în interiorul Bucureștiului

În lunile care au urmat excluderii, pe numele lui Negulescu au fost deschise cercetări penale, acesta fiind reţinut şi chiar arestat preventiv, fiind acuzat că a ticluit probe şi a influenţat declaraţii ale unor persoane implicate în speţe instrumentate de DNA Ploieşti.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi fiul acestuia, Vlad Cosma, fost deputat PSD, ambii cercetaţi de DNA Ploieşti, au depus plângeri penale pe numele unor magistraţi de la DNA Ploieşti, printre care şi Negulescu.

Citește și: Județul unde la fiecare 80 de copii născuți, unul își pierde familia. 8.600 de abandonuri în 2021

Săptămâna trecută, DNA a clasat dosarul deschis în vara anului 2016, în care fostul premier Victor Ponta a fost urmărit penal, alături de omul de afaceri şi fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă, pentru presupuse infracţiuni legate de vizita lui Tony Blair în România. Dosarul fusese instrumentat de Mircea Negulescu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te