Primarul din Ciorani, în arest la domiciliu în dosarul privind fraudarea alegerilor locale

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 28.07.2021 - 18:32
Primarul din Ciorani, în arest la domiciliu în dosarul privind fraudarea alegerilor locale. / Foto: gds.ro

Primarul comunei prahovene Ciorani, penelistul Marin Voicu, a fost plasat în arest la domiciliu în dosarul fraudării alegerilor locale din septembrie 2020, decizia instanţei fiind definitivă.

SHARE

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a respins contestaţia formulată de procurori şi a menţinut decizia Judecătoriei Ploieşti care a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul lui Voicu.

16 inculpați în arest la domiciliu, o persoană sub control judiciar după ce a încheiat acord de recunoaştere a faptelor

Astfel, la acest moment, 16 inculpaţi se află în arest la domiciliu, iar o altă persoană, care a şi încheiat acord de recunoaştere a faptelor cu procurorii, se află sub control judiciar.

Citește și: Prioritățile lui Eduard Novak: baze sportive și tabere din Covasna, Harghita, Mureș. Ce face cu ele

Patru dintre persoanele inculpate în acest dosar au încheiat acorduri de recunoaştere a faptelor cu procurorii, acordurile fiind deja trimise la Judecătoria Buzău.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova - Serviciul investigaţii criminale, au efectuat, în luna iunie, 18 percheziţii domiciliare într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Citește și: FOTO Ion Țiriac, cel mai bogat român, își permite o vacanță la Mamaia. Supravegheat de bodyguard

Inculpații "nu au absolut niciun trac infracţional", sunt "naturali" şi râd

"Cu ocazia alegerilor locale din data de 27 septembrie, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice", preciza Parchetul.

Inculpaţii din dosarul fraudei electorale din comuna Ciorani "nu au absolut niciun trac infracţional", sunt "naturali" şi râd în legătură cu modul propriu de fraudare a alegerilor, "furând" voturile alegătorilor "fără niciun resentiment", se arăta în motivarea Tribunalului Prahova, care a dispus în iunie arestarea preventivă a inculpaţilor.

Conform documentului, aceştia sunt naturali "pentru că nu le pasă de valorile unei societăţi democratice". 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.