Petre Lăzăroiu, care crede că Dragnea e condamnat politic, salariu de 5.400 euro de la buget

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 08.07.2019 - 00:49

Fostul judecător al Curții Constituționale s-a arătat foarte deranjat că instituția din care a făcut parte pănă de curând nu s-a pronunțat mai repede asupra legalității completurilor de 3 judecători. Pentru a-l scăpa pe Dragnea de pușcărie.

SHARE

„Foarte mulți colegi ai noștri nu au suportat presiunea și au zis că mai bine amânăm pentru plenul următor (judecarea legalității completurilor de trei judecători de la CCR. N. red.). Deci în momentul în care trei și după aceea patru judecători nu mai vor să judece, spun că ei nu vor să judece nu se poate judeca în cinci, completul trebuie să fie de șase, iar soluția trebuie să fie de cinci la unu, dacă e complet de șase, ori în completul de cinci nu se poate judeca. Și atunci am spus bine, nici o problemă eu plec nu am nici o problemă să plec, dar voi care o să rămâneți veți avea o problemă pentru că vor vei alții și va trebui să judecați, ori că e albă ori că e neagră, soluția trebuie dată. Și nu s-a vrut atunci, asta este”, a explicat Lăzăroiu la tv.

CCR a amânat de șase ori pronunțarea pe această speță.

Între timp, Lăzăroiu s-a pensionat, Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare și se află la Rahova.

„Părerea mea este că Înalta Curte s-a grăbit să judece (procesul lui Dragnea n.red.) în loc să aștepte decizia Curții…. Ținta a fost dispariția de pe scena politică a lui Dragnea, pentru că ați văzut a dispărut de pe scena politică de la Camera Deputaților, a dispărut și din partid, în principiu venise cu alte chestiuni noi mai naționaliste, mai de altă natură și sigur că lumea nu a înghițit acest lucru, nu lumea, vorbesc lumea care trebuia”, a conchis Lăzăroiu.

Lăzăroiu emite aceste opinii la numai o lună după ce mandatul său de judecător la CCR s-a terminat. La Curtea Constituțională el câștiga, anual, suma de 298.468 de lei, adică 5.400 de euro pe lună.

Lăzăroiu este și lector la o universitate controversată Dimitrie Cantemir de unde ridica aproape 500 de euro pe lună. Lăzăroiu câștigă 8 salarii medii pe economie. Lăzăroiu mai are în cont 600.000 de lei. El mai are obiecte de valoare de 135.00 euro, dar și o casă de locuit de 400 de mp în Otopeni.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -