Iordache „altă întrebare”: Experții Comisiei de la Veneția „nu sunt Dumnezei”

DE Alexandru Pop | Actualizat: 25.04.2019 - 09:53
Florin Iordache Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache este de părere că experţii Comisiei de la Veneţia „nu sunt Dumnezei”, România fiind ţară suverană. El consideră că experţii Comsiei nu pot spune Parlamentului cum să legifereze în acord cu Constituția.

SHARE

„Punctul meu de vedere va fi aşa: ei nu sunt Dumnezei. Vin să se informeze, vin să facă anumite recomandări, dar România până la urmă este stat suveran. Până la urmă nişte experţi de oriunde în lume, că ştiu de unde vin, ce poate să îi spună Parlamentului României? Să se oprească din legiferare? Poate să îmi spună mie cineva că nu pot legifera în concordanţă cu Constituţia României?”, a spus Florin Iordache, miercuri seară, la Realitatea TV.

Delegaţia Comisiei de la Veneţia va discuta joi cu reprezentanţi ai Parlamentului despre ordonanţele de urgenţă care au modificat legile justiţiei. Iordache susține că acest lucru se întâmplă pentru că PNL, USR şi Klaus Iohannis au transmis că se întâmplă „grozăvii” cu legile justiţiei.

„Ei vin mâine (joi – n.r.) să discutăm despre ordonanţele care vizează legile justiţiei pentru că pârâcioşii de serviciu, adică USR, PNL şi Klaus Iohannis au sesizat Comisia de la Veneţia că, vezi Doamne, nu ştiu ce grozăvii se întâmplă cu legile justiţiei.

S-au dat patru ordonanţe, care în linii mari au pus în concordanţă cele trei legi ale justiţiei, pentru că cele trei legi ale justiţiei, dacă suntem corecţi, aveau anumite neconcordanţe între ele. De la buna funcţionare a Secţiei specializate, de la promovarea în magistratură, de la modul în care se raportează o instituţie faţă de alta, Inspecţia Judiciară faţă de CSM.

Aceste ordonanţe, în parte, au fost necesare, în parte cred că s-a depăşit, cum a fost avea chestiune ca posibilitatea ca un judecător să poată ajunge şi procuror general, dar în sfârşit, sunt chestiuni criticabile în acele ordonanţe. Una peste alta aceşti experţi vin mâine (joi – n.r.). S-au întâlnit azi (miercuri- n.red.) cu serie de instituţii, de la preşedinte până la Ministerul Justiţiei. Mâine se văd cu noi, cu CSM şi Inspecţia Judiciară”, a conchis deputatul PSD.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.