"Împăratul", interlopul care a comandat masacrarea „cuscrului” lui Adrian Minune, adus în țară

DE Adrian Costin | Actualizat: 04.08.2022 - 14:01
"Împăratul", interlopul care a comandat masacrarea „cuscrului” lui Adrian Minune, adus în țară Foto: observatornews.ro

Temutul interlop Ioan Anton, zis „Împăratul”, a fost arestat în Irlanda, acum doi ani, pentru că a coordonat asasinarea unui alt interlop, Virgil Bușă, fostul „cuscru” al manelistului Adrian Copilul Minune. "Împăratul" a fost acum extrădat și se află încarcerat în România.

SHARE

În aprilie 2014, spun autoritățile, Ioan Anton împreună cu mai mulți români au pus bazele, în Irlanda, uneia dintre cele mai temute organizații criminale.

Citește și: VIDEO Chioru, Rogojină și Marian au furat un seif cu 300.000 de euro de la un arbitru de câini

Se ocupau de la proxenetism la fraude cu carduri, dar s-au făcut remarcați prin acte de violență și șantaj. Ba chiar au pus la cale asasinarea rivalilor pentru că nu au vrut să plătească taxele de protecție.

Împăratul”, îngenuncheat în Irlanda

Poliția Română a anunțat că, în urma cooperării polițienești dintre România și Irlanda, a fost capturat interlopul Ioan Anton (43 de ani), din județul Neamț. El era urmărit internațional pentru mai multe infracțiuni cu violență: de la șantaj și tâlhărie la instigare la omor calificat.

Citește și: "Împăratul" și interlopii lui l-au făcut „tocăniță" cu răngile pe un proxenet concurent din Dublin

La data de 28 septembrie 2020 (...) a fost prins pe teritoriul Irandei în urma cooperării între F.A.S.T. România, prin Serviciul Urmăriri din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigații Criminale și F.A.S.T. Irlanda, prin Garda National Bureau of Criminal Investigation, în baza informațiilor obținute de către I.P.J. Neamț – Serviciul de Investigații Criminale. Împotriva celui în cauză, Tribunalul București – Secția I Penală a emis un mandat de arestare preventivă în anul 2019. Bărbatul face parte din categoria Most Wanted, figurând și pe site-ul EUROPOL”, se precizează într-un comunicat emis de Poliția Română.

Ioan Anton a ordonat asasinarea lui Virgil Bușă

Interlopul Ioan Anton a fost dat în urmărire internațională pentru că a comandat asasinarea interopului Virgil Bușă, tatăl lui Franco, prietenul de la acea vreme a fiicei manelistului Adi Minune. Pe 13 aprilie 2014, Virgil Bușă a fost bătut cu răngile și înjunghiat în casa pe care o avea închiriată în orașul irlandez Navan. Medicii de la spitalul din localitate nu l-au mai putut salva. Autoritățile irlandeze bănuiau că crima a avut loc în urma unui jaf.

Doi ani mai târziu, un membru al rețelei coordonate de Ioan Anton a făcut un denunț la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în urma căruia au avut loc mai multe descinderi în localitățile Roman și Vaslui, dar și în județul Dâmbovița.

La aceea vreme, procurorii DIICOT anunțat într-un comunicat de presă că „s-a înregistrat un denunţ în care a fost descris modul în care a fost ucisă o persoană, în aprilie 2014, în localitatea Navan, Irlanda. În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că la data de 10 aprilie 2014, în jurul orei 01.45, la ordinul liderului grupării, membrii acesteia au acţionat în mod concertat pentru uciderea unui bărbat care ar fi încercat să-şi impună autoritatea în zona de acţiune a grupării infracţionale. La aceeaşi dată, suspecţii au exercitat acte de violenţă (cu răngi şi cuţite) asupra a două persoane vătămate, lovindu-le în zona capului”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te