Încă 2 dosare pentru Truică, fostul șef de cabinet al lui Năstase condamnat la 7 ani de pușcărie

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 16.05.2023 - 10:07
Remus Truică - Foto: b1.tv

Remus Truică, fostul șef de cabinet al lui Adrian Năstase condamnat la 7 ani de pușcărie în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa si a Pădurii Snagov, caz cu un prejudiciu de peste 135 de milioane de euro, este citat după gratii în două noi dosare.

SHARE

Milionarul Remus Truică este citat alături de mai multe persoane în două noi dosare.

Într-un proces, în care a fost chemat în fața instanței alături de soție, Truică a cerut stingerea litigiului pe cale amiabilă. Iar în altă acțiune în instanță, Remus Truică l-a dat în judecată pe Dan Vergil Racicovschi, un cercetător, doctor în ştiinţe tehnice, specialitatea Sisteme giroscopice, care a lucrat la Institutul de Cercetări Electrotehnice (ICPE), pentru recuperarea unui împrumut de aproape jumătate de milion de euro, relatează spynews.ro.

În 2017, Tribunalul București a decis, în procesul respectiv: „Admite cererea. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 458.750 euro, echivalentul în lei la data plăţii, reprezentând împrumut nerestituit, precum şi la plata penalităţilor de 0,1% pe zi de întârziere calculate de la data de 01.01.2012 şi până la data plăţii efective.

Citește și: Definitiv: Truică, 7 ani (închisoare); Dan Andronic, 3 ani (suspendare); Prințul Paul, 3 ani, 4 luni

Obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată de 52.830,6 lei, reprezentând taxa judiciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a se depune la Tribunalul Bucureşti, Secţia a V-a civilă”. 

Apoi, și Curtea de Apel București i-a dat câștig de cauză lui Remus Truică, respingând apelul făcut de Racicovschi Dan Vergil ca nefondat, în 2019.

Remus Truică a fost directorul de cabinet al premierului Adrian Năstase. El deține la Snagov unul dintre cele mai luxoase domenii private din jurul Capitalei. Din propriile sale declaraţii reiese că Truică deţinea, pe lângă domeniul de pe malul lacului Snagov, o colecţie de maşini sport de lux, o vilă în insula caraibeană Saint Martin, un apartament la Monte Carlo şi un iaht. În 2010, a avut o relație cu solista Patricia Kaas.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV Putred de bogatul Truică, acum închis, plimbări cu balonul de pe propriul domeniu

În 2019, Curtea de Apel Brașov l-a condamnat pe Remus Truică la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa si a Pădurii Snagov, caz cu un prejudiciu de peste 135 de milioane de euro.

În decembrie 2020, însă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat verdictul final în dosar, omul de afaceri Remus Truică fiind condamnat la 7 ani de închisoare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te