EXCLUSIV Printre polițiștii de la Secția 16 care au torturat doi tineri, două polițiste (22, 23 ani)

DE Petru Zoltan | Actualizat: 05.03.2021 - 22:49
Polițiștii de la Secția 16/FOTO: Adevărul

Doi tineri au fost snopiți în bătaie și au fost supuși unor umilințe inimaginabile de polițiștii de la Secția 16, din București, pentru că li s-a atras atenția că nu poartă mască. La bătaie au asistat și două tinere polițiste.

SHARE

În urma unor investigații făcute de Direcția Generală Anticorupție, trei agenți de poliție au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, inclusiv liderul de sindicat Viorel Constantin Șeicaru.

Citește și

Victima polițiștilor de la Secția 16: M-au bătut și au urinat pe mine. M-au dus pe un câmp la Jilava

Alți trei au fost plasați sub control judiciar, printre care tinerele polițiste Elisabeta Valentina Stancu și Irina Gogoașe, în vârstă de 22, respectiv 23 de ani.

Citește și

Șeful poliției Bacău, care nu a oprit un pensionar să ucidă, spune că e specialist anti-drog în SUA

Cine sunt cei șapte polițiști de la Secția 16 trimiși în fața procurorilor?

Surse din cadrul Ministerul Afacerilor Interne au declarat pentru Newsweek România că polițiștii arestați preventive pentru 30 de zile sunt: liderul de sindicat Viorel Constantin Șeicaru, Răzvan Viorel Lupu și Dorin Nine.

Citește și

Jalbele interlopului Rechinu la președintele Mexicului au avut efect: s-a văzut cu șefa Securității

Sub control judiciar pentru 60 de zile au fost plasați: Radu Mihai Patrik Alexandru, Elisabeta Valentina Stancu și Irina Gogoașe. Agentul de poliție George Alexandru Dăogaru a scăpat de arest preventive sau de punerea sub control judiciar pentru că judecătorii au considerat neîntemeiată propunerea de arestare.

Mărturiile cutremurătoare ale victimelor

Una din cele două victime ale polițiștilor bătăuși a declarat următoarele: „Prietenul meu le-a spus de mască, de ce nu poartă mască, după care un polițist în vârstă a adresat injurii, și eu am adresat. Atunci am fost pus la pământ, mi-au pus cătușele, m-au băgat în mașină, mi-au pulverizat spray paralizant și mi-au închis ușile. M-au luat de la Eroii Revoluției, din fața gurii de metrou, m-au dus pe câmp pe undeva pe la Jilava, m-au dat jos din mașină cu cătușele la mâini, m-au târât pe jos, mi-au dat doi pumni în coaste, m-au pus jos, au început să dea cu bastoanele în mine."

Cea de-a două victimă a declarat pentru Digi 24 astfel: „Polițistul mai în vârstă a urinat pe mine și mi-a spus: «Uite ce poate să îți facă Poliția Română!» Cele mai multe lovituri au fost pe tălpi. Cel în vârstă îmi spunea să îmi cer iertare pentru că le-am atras atenția pentru măști și mă băgasem pentru doi civili care erau agresați verbal de el. Am fost înjurat prima dată, după care au sărit cinci polițiști pe mine. Mi-au pus cătușe, m-au pus pe bancheta din spate, mi-au dat cu spray în ochi, după care pe mine m-au dus undeva în Ferentari.”

Toate acestea s-au întâmplat în București, capitală europeană, nu într-o țară aflată sub dictatură.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te