Victima polițiștilor de la Secția 16: M-au bătut și au urinat pe mine. M-au dus pe un câmp la Jilava

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 05.03.2021 - 22:34
Victima polițiștilor de la Secția 16 a povestit cum oamenii legii l-au bătut și au urinat pe el Foto: impact.ro

Doi tineri au suportat bătăi și umilințe șocante din partea polițiștilor de la Secția 16 din București, doar pentru că le-au atras atenția acestora că nu poartă masca. Un polițist a urinat pe unul dintre tineri, după ce l-a dus cu forța și bătut pe un câmp din afara Capitalei.

SHARE

Trei dintre polițiștii ai Secția 16 din Capitală au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Alți trei au fost plasați sub control judiciar, iar unul a fost lăsat în libertate, fără nicio măsură.

Citește și

EXCLUSIV Printre polițiștii de la Secția 16 care au torturat doi tineri, două polițiste (22, 23 ani)

Ei sunt acuzați de sechestrarea și torturarea a doi bărbați pentru simplul fapt că aceștie le-au atras atenția că nu poartă mască de protecție.

Citește și

Șeful poliției Bacău, care nu a oprit un pensionar să ucidă, spune că e specialist anti-drog în SUA

Victima polițiștilor de la Secția 16: M-au bătut și au urinat pe mine

"Prietenul meu le-a spus de mască, de ce nu poartă mască, după care un polițist în vârstă a adresat injurii, și eu am adresat. Atunci am fost pus la pământ, mi-au pus cătușele, m-au băgat în mașină, mi-au pulverizat spray paralizant și mi-au închis ușile.

Citește și

Jalbele interlopului Rechinu la președintele Mexicului au avut efect: s-a văzut cu șefa Securității

M-au luat de la Eroii Revoluției, din fața gurii de metrou, m-au dus pe câmp pe undeva pe la Jilava, m-au dat jos din mașină cu cătușele la mâini, m-au târât pe jos, mi-au dat doi pumni în coaste, m-au pus jos, au început să dea cu bastoanele în mine.

Citește și

Vali Nebunu, conflict cu interlopul Romi Neguș: I se spune Rumeguș, căprioara. Un țăran incult

Polițistul mai în vârstă a urinat pe mine și mi-a spus: «Uite ce poate să îți facă Poliția Română!» Cele mai multe lovituri au fost pe tălpi. Cel în vârstă îmi spunea să îmi cer iertare pentru că le-am atras atenția pentru măști și mă băgasem pentru doi civili care erau agresați verbal de el. Am fost înjurat prima dată, după care au sărit cinci polițiști pe mine”, a povestit una dintre victime. 

Citește și

Procurorul Adina Florea, cercetată pentru ancheta în cazul Kovesi: Rea-credință și gravă neglijență

„Mi-au pus cătușe, m-au pus pe bancheta din spate, mi-au dat cu spray în ochi, după care pe mine m-au dus undeva în Ferentari”, a povestit cel de-al doilea bărbat pentru Digi24. 

Dosarul polițiștilor cu comportament de interlopi

Opt agenți de poliție din București  au fost reţinuţi miercuri de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi tortură, fiind acuzaţi că au bătut în luna septembrie anul trecut doi tineri în zona Eroii Revoluţiei.

Trei dintre aceștia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar pentru alți trei s-a impus măsura controlului judiciar. Alți doi dintre polițiști erau deja puși sub control judiciar de către procurori.

În septembrie 2020, doi tineri au reclamat faptul că au fost bătuţi de poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, după ce le-au atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te