Șeful poliției Bacău, care nu a oprit un pensionar să ucidă, spune că e specialist anti-drog în SUA

DE Petre Bădică | Actualizat: 05.03.2021 - 12:08
Șeful poliției Bacău, Vasiel Oprișan / digi24

Șeful poliției Bacău, Vasile Oprișan, este unul din responsabilii în cazul pensionarului care a ținut ostatici și a ucis două persoane cu un cuțit.

SHARE

Conducerea Poliției Județene Bacău și a Poliției Onești a fost demisă și a fost sesizat Parchetul pentru neglijență în serviciu în cazul intervenției de la Onești, unde un bărbat a sechestrat doi muncitori, apoi i-a ucis, după șase ore în care forțele de ordine au încercat să negocieze cu el.

Citește și

Victima polițiștilor de la Secția 16: M-au bătut și au urinat pe mine. M-au dus pe un câmp la Jilava

Șeful poliției Bacău, Vasile Oprișan în funcție de peste un deceniu

Inspectoratul de Politie Bacău este, de 11 ani, sub comanda inspectorului-șef Vasile Oprișan.

Din cv-ul său aflăm că a fost ofițer de execuție între 1988 și 1998 la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău.

Între 1998 și 2003 a fost Şef Serviciu Arme tot la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău. Activitatea sa a constat în „Management în domeniul securităţii naţionale”.

Citește și

Interlopul Rechinu apără un jurnalist mexican amenințat cu moartea. Ce a dezvăluit Victor Flores

Între 2003 și 2009 a fost Adjunct al Şefului Inspectoratului unde s-a ocupat de „Coordonarea activităţilor inspectoratului pe domeniile: ordine publică, rutier, analiza şi prevenirea criminalităţii, intervenţii rapide”.

Din 2009 este Inspector Şef, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău unde care se ocupă cu „Coordonarea/ managementul activităţilor personalului instituţiei”.

Vasile Oprișan se laudă cu două cursuri pe care le-a urmat în SUA. Asta deși Oprișan spune că vorbște și înțelege limba engleză la nivel mediu.

Citește și

Vali Nebunu, conflict cu interlopul Romi Neguș: I se spune Rumeguș, căprioara. Un țăran incult

În anul 2014 a urmat:

„Curs Academic Criminal Justice Course -United States Department of State, Bureau for International Narcotics and Law Enforcement Affairs - UNITED STATES OF AMERICA.”

„Curs Anti-Corruption Policy Forum - International Law Enforecement Academy, Roswell Unites States Department of State Bureau for International Narcotics and Law Enforecement Affairs - UNITED STATES OF AMERICA”.

Citește și

VIDEO Sexy PRM-ista de la AUR: L-am ajutat pe Simion cu live-urile mele din insula păcatului

Ce urmărește International Narcotics and Law Enforcement Affairs

„Aproape toate drogurile ilicite care au dus la o creștere fără precedent a numărului deceselor din cauza supradozei de droguri (opioidele și cocaina printre altele) sunt produse în afara Statelor Unite. Pentru a găsi soluții durabile pe termen lung la provocările de securitate prezentate de comerțul ilicit cu droguri, programele/cursurile INL dezvoltă capacitatea partenerilor de a identifica și exploata vulnerabilitățile la fiecare nivel al lanțului internațional de aprovizionare”, potrivit site-ului oficial al guvernului SUA.

Șeful poliției Bacău susține, astfel, că este foarte pregătit să oprească comerțul ilicit de droguri, dar nu reușește să împiedice un pensionar să ucidă doi oameni pe care îi ținea ostatici sub amenințarea unui cuțit.

Vasile Oprișan și-a anonimizat venitul din ultima sa declarație de avere, așa cum fac aproape toți angajații din poliția română.

Citește și: 2020: Șefii Poliției și ai Jandarmeriei române, cu veniturile la secret

Ultima declarație de avere în care veniturile sale erau „la vedere” este din 2017. În 2016, Oprișan câștiga 10.000 lei/lună, salariu net.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te