BREAKING FOTO Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria. Încerca să treacă în Grecia, prin vama Kulata

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 07.04.2022 - 19:14
Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria. Încerca să treacă în Grecia, prin vama Kulata. Foto: antena3.ro

Elena Udrea, condamnată definitiv joi la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, a fugit din România pe la Giurgiu, dar a fost prinsă în Bulgaria, la numai câteva ore după ce a fost dată în urmărire internațională.

SHARE

"În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi autorităţile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei. În continuare, se desfăşoară activităţi specifice, în vederea predării femeii către autorităţile din România", a informat Poliţia Română.

În prezent, se așteaptă documentele din România pentru a fi adusă în țară. La momentul reținerii, Elena Udrea nu era singură în mașină, potrivit imaginilor furnizate de Poliția Bulgară. Anterior, Poliția de Frontieră din România anunțase că nu are cunoștință ca Elene Udrea să fi trecut vama Giurgiu însoțită de cineva.

Poliţia de Frontieră: Elena Udrea a ieşit legal din ţară pe la Giurgiu

Elena Udrea a ieşit joi, 7 aprilie 2021, din România prin PTF Giurgiu, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente.

„Ca urmare a interesului manifestat de reprezentanţii mass-media faţă de ieşirea din ţară a unei persoane de sex feminin, cetăţean român, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează următoarele: persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07 aprilie 2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente”, se arată într-un comunicat de presă emis de ITPF Giurgiu, informează Agerpres.

Citește și: DNA a cerut în 2021 interdicţie de a părăsi țara pentru Elena Udrea. Instanțele au refuzat

Instituţia a confirmat că persoana la care face referire este Elena Udrea iar Poliţia de Frontieră a precizat că pune în aplicare, potrivit atribuţiilor stabilite de legislaţia naţională privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, măsurile de restricţionare a dreptului la liberă circulaţie a persoanelor în condiţiile art. 40-41 din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare.

Citește și: Elena Udrea mai are încă două dosare. Ea riscă o majorare a pedepsei de 6 ani

"Astfel, din punct de vedere al atribuţiilor instituţionale, dacă o persoană, cetăţean român, se prezintă la ieşirea din ţară şi îndeplineşte condiţiile prevăzute de legislaţia în domeniu, acesteia i se permite continuarea călătoriei", se mai arată în comunicatul de presă al ITPF Giurgiu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te