Curtea de Apel Cluj a decis confiscarea a 2,7 milioane de lei de la primarul Cătălin Cherecheș

DE Elena Andrei | Actualizat: 09.04.2021 - 23:25
Cătălin Cherecheștrebuie să dea banii ănapoi/Foto: Facebook

Curtea de Apel Cluj a admis sesizarea Comisiei de Cercetare a Averilor din cadrul aceleiași instanțe și a dispus confiscarea a aproape 2,7 milioane de lei, reprezentând avere nejustificată, de la primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, potrivit deciziei instanței.

SHARE

Sentința nu e definitivă.

Suma de 2.685.708,318 lei trebuie achitată de Cătălin Cherecheș către stat, prin Ministerul Finanțelor Publice, în termen de 60 de zile de la rămânerea definitivă a sentinţei.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Curtea de Apel Cluj, Secţia a III-a de contencios administrativ şi fiscal.

În iulie 2019, Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în valoare de peste 2,7 milioane de lei între averea dobândită și veniturile realizate de către Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, județul Maramureș, în perioada 26 iunie 2012 – 31 decembrie 2017.

Citește și

5.600 euro/lună de la stat pentru senatorul PSD Florian Bodog, acuzat de fals și abuz în serviciu

Divorțul a golit declarația de avere a procurorului șef de neatins de la Constanța

 

ANI a sesizat Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj pentru a verifica averea primarului, totodată sesizând și Procuratura.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, aflat la treilea mandat, este judecat în alte două dosare de corupție.

Într-unul dintre ele, primarul este acuzat că ar fi primit șpagă de la mai mulți oameni de afaceri 150.000 de dolari și 12.000 de lei pentru ”eliberarea unei autorizații de acces a autovehiculelor de mare tonaj pe raza Municipiului Baia Mare”.

Într-un alt dosar, primarul e acuzat că a primit mită 100.000 de lei de la reprezentantul clubului de fotbal din Baia Mare ca să susțină echipa din fonduri publice cu 1 milion de lei.

Pe 26 aprilie 2016, primarul a fost prins în flagrant cu suma de 25.000 de lei și a fost arestat. Chiar și așa, a câștigat alegerile din iunie 2016 pentru un nou mandat din arest.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.